Deze feestelijke soep maakte ik nadat onze buurman aanbelde met een bloemkool in zijn hand. Z’n vrouw was ziek en kon op dat moment de geur van bloemkool niet verdragen. Helemaal begrijpelijk natuurlijk!
Ik besloot van de gekregen bloemkool een soep te maken. Zo kon ik meteen testen of de bloemkoolsoep misschien wel feesttafel proof is! En beste mensen, dat is deze! Hartstikke lekker! En houd je niet van blauwaderkaas? Probeer dan eens als garnering gerookte kip, of een crostini met pesto! Heer-lijk!
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, geschild en kleingesneden
- 1 eetlepel roomboter
- 500 ml water
- 1 kippenbouillontablet
- 250 ml melk
- ½ bloemkool, in kleine roosjes gebroken
- 75 gram blauwschimmelkaas
- 125 ml slagroom
Bereidingswijze
- Fruit de ui, de selderij en de bloemkool op laag vuur in de boter tot de selderij en ui zacht zijn. Dat is na ongeveer tien minuten.
- Giet de bouillon en de melk erbij en laat zachtjes nog een minuut of 20 koken op laag vuur, tot de bloemkool volledig gaar is geworden.
- Pureer de soep dan met een staafmixer totdat hij glad is geworden.
- Draai het vuur laag, roer de blauwschimmelkaas erdoor en vervolgens de room.
- Laat de soep nog een paar minuten op zacht vuur staan totdat de kaas is opgelost.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Schep de soep op in feestelijke kommen.
- Brokkel voor als garnering nog wat extra kaas over de kommen soep.
Geef een reactie