Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Spaghetti carbonara

25 juni 2020 By Uit Bregje's keuken Reageer

Tik tik tik, klinkt het door de straten. Nieuwsgierig steken mensen hun hoofden uit de ramen en vragen zich af waar het geluid vandaan komt. “Insteken, omslaan, doorhalen en afglijden”, mompelt Mr Igel geconcentreerd tegen zichzelf. Mr Igel gaat volledig in zijn nieuwe hobby op. Naast hem ligt een grote bol spaghetti en het begin van een mooie sjaal voor de winter. Spaghetti? Waarom alleen spaghetti eten als je er zoveel meer mee kunt, bedenkt Mr Igel… Tik tik tik, klinkt het vrolijk verder.

Ingrediënten voor 2 personen
  • 220 gram spaghetti of Spaghettini
  • 25 gram guanciale (varkenswang) of eventueel pancetta, in kleine stukjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eieren
  • 50 gram Parmezaan
  • Versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
  1. Kook de pasta beetgaar in een grote pan met kokend gezouten water.
  2. Verhit ondertussen de olie in een pan en bak de guanciale of pancetta krokant.
  3. Klop de eieren lichtjes in een grote kom met de geraspte kaas en peper.
  4. Als de pasta klaar is, giet je hem af en doe je hem in de pan met de guanciale.
  5. Meng dan alles goed door mekaar. Haal van het vuur. Laat iets afkoelen. Voeg vervolgens het mengsel van eieren en kaas toe.
  6. Vermeng dit goed en serveer het onmiddellijk.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten

Vorig bericht: « Linguine vongole
Volgend bericht: Smeerwortel – Symphytum officinale »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X