Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Ricciarelli

8 juli 2020 By Uit Bregje's keuken Reageer

Mr Igel ligt helemaal in een deuk om kerstkoekjes in de zomer te eten..

‘In de zinderende Italiaanse hitte vallen geen mussen van het dak maar kan het zo voorkomen dat er een sinaasappel voor je voeten rolt of een sappige citroen… Mr Igel houdt van sinaasappel en dan vooral van de geur. Hij snift en snuift de hele dag tussen de bloesems in de lente en vandaag van vers geraspte sinaasappelschil.. Mmmm. Maar wat nu sinaasappel met Kerstkoekjes te maken heeft? Die gekke mensen ook…’

Ingrediënten voor 27 koekjes

Wachttijd: 12 uur

  • 2 eiwitten
  • Druppel citroensap
  • 200 gram fijne poedersuiker, plus wat extra’s om te bestrooien
  • 200 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bitter amandelaroma
  • De zaadjes van een vanillestokje
  • De geraspte schil van 1 gewassen sinaasappel
Bereidingswijze

De avond ervoor:

  1. Klop de eiwitten op met een druppel citroensap en meng de poedersuiker en het gemalen amandelmeel erdoor. Voeg ook het bittere amandel-extract, de geraspte schil van een sinaasappel en de vanillezaadjes toe. Dek af met huishoudfolie en zet het een nacht in de koelkast.

De volgende dag:

  1. Verwarm de volgende dag de oven voor op 160°C.
  2. Bestrooi het werkblad met poedersuiker. Rol het deeg uit tot een blok en snijd kleine balletjes uit het deeg.
  3. Vorm het deeg met je handen tot een ovaal van ongeveer 1 cm dik. En verdeel de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  4. Maak je handen nat met water en dep elke ricciarelli in de extra poedersuiker.
  5. Bak de koekjes voor 18 minuten af.
  6. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  7. Bewaar de ricciarelli’s in een luchtdichte doos. De dag erna zijn ze nog lekkerder…!!

Herbruik de vanille peul

Vanille peulen zijn duur. Daarom kun je prima de vanille peulen hergebruiken in een vanille-extract.

zelf vanille extract maken

Categorie: Zoetigheden

Vorig bericht: « Pizza met courgette uit de moestuin van Corine
Volgend bericht: Citroen-mosterd dressing »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

oktober, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X