Er is vandaag iets vreemds in de tuin. Ronny Rat snuffelt aan tientallen bruine ja, wat zijn het? Balletjes? Knikkers? Ze liggen in het gras vlakbij de ingang van Ronny Rat zijn hol. “Wat vreemd” piept hij. Snel holt hij naar zijn hol terug om zijn vergrootglas te halen. Zodra hij terug komt bij ‘de plaats delict’ treft hij daar Mr Igel die het bruine mysterie ook al ontdekt heeft. “Zeg, Mr Igel weer jij wat wat dit is? Gisteren lagen ze er nog niet en ligt het hier vol met die dingen”. Ook Mr Igel rent zo snel hij kan naar zijn huisje om daar zijn detective spullen op te halen en zodra hij terug in de tuin is, bekijkt hij die bruine bolletjes eens goed onder zijn loep. “Tja”. Ronny Rat en Mr Igel staan voor een groot mysterie… Wat zouden die bruine bolletjes of balletjes toch kunnen zijn?
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gram spruitjes, verwijder de vieze kontjes
- 100 gram pindakaas (met stukjes)
- 2 eetlepels ongezouten pinda’s
- 2 eetlepels gedroogde kokosrasp
- 2 tenen knoflook
- 250 ml slagroom
- 1 limoen
- Peper & zout
- Chilivlokken
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de pindakaas, slagroom en 1 eetlepel olie in een kom.
- Pers de knoflooktenen erboven uit.
- Rasp de schil van de limoen erboven uit en pers de ene helft ervan uit.
- Breng dit op smaak met peper, zout en de chilipeper.
- Pureer dit met een staafmixer tot een gladde dikke saus.
- Snijd de spruitjes in vieren en doe deze in een ovenschaal. Giet de saus over de spruitjes.
- Strooi de pinda’s en de kokosrasp erover en dek de ovenschaal af met wat aluminiumfolie.
- Bak het spruitjesmengsel voor 45 minuten in de oven, verwijder halverwege het folie voor een mooi geroosterd huidje.
Geef een reactie