In het restaurant waar ik werkte stond kerriesoep met mosselen op de kaart. Die kerrie soep was de inspiratie voor dit gerecht. Het resultaat lijkt op een mix tussen de Franse keuken en Thaise keuken! Mmm…
PS. ik had zoals gebruikelijk veel te veel gemaakt. Mijn schoonzuster en zwager kwamen een bordje ophalen. De reactie:
Hartstikke bedankt. Ik heb ervan genoten. Het was heerlijk!! Het sausje smaakte echt kei goed. Heerlijke zachte volle smaak smaak.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 kg mosselen, gewassen
- ½ recept roux
- 1 ui, gesnipperd
- 1 theelepel kerrie
- Scheut witte wijn
- 500 ML melk
- 1,2 gram saffraanpoeder
- 120 gram zeekraal, beetgaar geblancheerd
- 0,5 DL slagroom
- ½ blokje visbouillon
- Scheutje gembersiroop
- 5 lente uien, in dunne ringetjes gesneden
- 1 groene paprika, in dunne reepjes gesneden
- Chilipoeder, klein beetje
- Peper en zout
- 3 kopjes rijst
Bereidingswijze
- Inspecteer eerst even of alle mosselen dicht zijn. Doe de mosselen in een ruime pan met een klein laagje water. Leg het deksel op de pan, en breng het water aan de kook. Als het goed is gaan nu de schelpen langzaam open, en als alle mosselen open staan zijn ze gaar. Dit duurt ongeveer zo’n 3 minuten.
- Giet de mosselen af, en laat ze afkoelen.
- Laat in een pan met dikke bodem de boter smelten.
- Fruit de ui in de boter totdat deze glazig gaat zien. Voeg de kerrie toe en daarna de bloem. Laat de roux garen.
- Blus het af met een flinke scheut witte wijn, en laat het alcohol verdampen.
- Voeg langzaam de melk toe, zodat de saus de melk kan opnemen.
- Voeg de saffraanpoeder en de visbouillon toe aan de saus.
- Proef of deze op smaak is, en voeg eventueel peper en zout en chilipeper toe.
- Voor het serveren, voeg je de geblancheerde zeekraal, gekookte mosselen, paprika en lente-uit toe.
- Voeg tot slot een klein beetje slagroom toe, voor een heerlijk romige smaak.
- Kook de rijst gaar zoals op de verpakking staat beschreven.
Geef een reactie