Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Oogjes toe pasta

24 januari 2019 By Gertrude Reageer

Oogjes-toe pasta

Twee weken geleden kreeg ik van Facebook een melding van een herinnering van een jaar geleden. Toen postte ik een foto van de ingrediënten van een Italiaans recept op nogal een cryptische wijze. Ik mocht blijkbaar het recept niet vergeten, want ik had hem zelfs op geschreven in mijn kookschrift.

Met die reminder van die post besloot ik afgelopen week, mijn cryptische recept opnieuw te maken. En inderdaad het resultaat was zoals de originele titel luidde: Spaghetti superlekker!

Hierbij deel ik het recept nogmaals, met uitleg én met een nieuwe titel!

Ingrediënten voor 4 personen
  • 400 gram spaghettini (de dunne variant van spaghetti)
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 teen knoflook, gepeld en fijngesneden
  • 1 courgette, gewassen en in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels zwarte olijven in plakjes gesneden
  • 1 theelepel gedroogde of verse tijm
  • 500 gram Roma tomaatjes, gewassen en gehalveerd ( of/en 2 eetl gedroogde tomaatjes)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 400 gram spinazie a la crème
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 takjes peterselie, gehakt
  • 2 draaitjes peper uit de pepermolen
  • Rucola sla
  • Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
  1. Doe wat olijfolie in de pan met een dikke bodem, en bak of half hoog vuur het gehakt rul.
  2. Als het gehakt bijna gaar is voeg je de knoflook en de courgette toe. Zet het vuur hoog en bak zo’n 3 minuutjes alles even goed aan.
  3.  Zet het vuur weer laag, en voeg de tijm, olijven, kappers en tomaatjes toe.
  4. In een andere pan laat je de spinazie a la crème warm worden.
  5. Vermeng in een los schaaltje de crème fraîche, met de knoflook, peterselie en de peper.
  6. Kook de spaghettini en dente (beetgaar) zoals op de verpakking staat aangegeven.
  7. Welnu alles is nu klaar om het te serveren. Begin met de spaghettini, daarna het gehakt, daarover heen de spinazie, heerlijk met een flinke eetlepel crème fraîche, wat gebroken rucola en verse parmezaan! Wedden dat je mede-eters je  dankbaar zullen zijn…!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten

Vorig bericht: « Enchanting spicy soup
Volgend bericht: Mr Igel en het ei »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

december, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X