
Ingrediënten voor 2- 4 personen
- 1 kleine flespompoen
- 1 klein blikje kikkererwten
- 2 rauwe ongekookte bieten
- 1 tak rozemarijn
- 2 kleine rode uien
- 1 sinaasappel
- 3 cm gember
- 2 tenen knoflook
- chilivlokken uit de molen
- peper en zout
- olijfolie

Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng water in een ruime pan aan de kook, voeg een snuf zout toe.
- Snijd de pompoen in vieren, verwijder de pitten en vruchtvlees.
- Kook de pompoen 7 minuten beetgaar.
- Verwijder de schil van de pompoen, en snijd de pompoen in parten.
- Pel de ui, en snijd de ui in zessen.
- Was de sinaasappel en snijd deze in parten.
- Doe alles op een met bak papier beklede bakplaat.
- Bestrooi met de gehakte rozemarijn, geraspte gember, knoflook uit de knijper, zout, peper en chili vlokken.
- Giet er 4-5 lepels olijfolie over en hussel het goed door mekaar.
- Schil de bieten en snij in zes parten.
- Spoel de kikkererwten af in ene vergiet en laat ze uitlekken. Hussel ook de kikkererwten en de bieten door wat olijfolie en strooi hier peper en zout op.
- Rooster het geheel voor ten minste 45 minuten in de oven gaar.
Geef een reactie