
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 flespompoen
- klein handje rozijnen, geweld in lauw water.
- 2 el olijfolie
- 1 kleine ui, gesnippert
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 cm gemberwortel, geraspt
- 2 tl Hindoestaanse masala
- 1/2 blik tomatenblokjes
- 1 blikje kokosmelk
- sap van een 1/2 limoen
- Scheutje sojasaus
Bereidingswijze
- Snijd de pompoen in vieren, verwijder de zaadlijsten.
- Kook de pompoen voor 10 minuten gaar in kokend water.
- Verwijder het vel van de pompoen, en snijd de pompoen in kleine blokjes van 1,5 cm.
- Verhit olie in een pan met zware bodem en fruit hierin zachtjes de ui, knoflook en gember.
- Voeg de masala en de tomatenblokjes toe en bak deze even mee.
- Doe de gekookte pompoen en de kokosmelk in de pan en laat het zo’n 15 minuten zachtjes sudderen.
- Voeg de gewelde rozijnen toe, en proef de masala.
- Breng de masala op smaak met peper, zout en wat limoensap.
Wij aten deze pompoenmasala met zilvervliesrijst en quinoa (van Lassie) en bakte een Chinese kool op die we nog hadden liggen met een geklutste ei en wat sesamolie.

Geef een reactie