Pastinaak heeft de bijnaam van een vergeten groenten, best merkwaardig want elke keer als ik een Lidl binnenstap zie ik altijd pastinaken liggen. Er zullen vast mensen zijn die niet zo goed weten wat ze met deze redelijk onbekende groenten aan moeten in de keuken. Pastinaak is een wortel soort, die net zoals een ‘normale’ wortel kan worden bereid. Misschien ken je hutspot wel waar je wortel en ui door de aardappelpuree wordt gemengd, het idee van pastinaak puree is nagenoeg hetzelfde. Alleen dan in plaats van wortel gebruik je pastinaak, en deze kook je gewoon met de aardappels mee.
Dus krijg je visite, en wil je eens wat anders dan gekookte aardappels of puree op tafel zetten? Kook dan eens een pastinaak mee, en pureer deze met een pureeknijper! Knolselderij overigens ook heel erg lekker!
Deze pastinaak puree serveerde ik met stoofpeertjes, geglaceerde worteltjes en een stoofje van sucade.
Pastinaak puree voor 4 personen
- 2 pastinaken, geschild
- 7 aardappels, geschild en gewassen
- 1 -2 DL volle melk
- Klont roomboter
- Verse nootmuskaat
- Peper en zout
Keukengerei: Pureeknijper
Bereidingswijze
- Snijd de aardappels in gelijke stukken
- Snijd de pastinaak in dezelfde grote als de aardappels. Dit doe je omdat dan de groenten op dezelfde tijd gaar zullen zijn.
- Als de aardappels en de pastinaak gaar zijn, giet je ze af en laat je voor 5 minuten de deksel op de pan zodat het kan droogstomen.
- Knijp met een pureeknijper de aardappels en pastinaak tot puree.
- Voeg de melk toe totdat het een smeuïge puree is geworden.
- Roer als laatste de roomboter erdoorheen.
- Breng de pastinaak puree op smaak met peper, zout én verse nootmuskaat.
Geef een reactie