Na een paar dagen typisch Hollandse pot gegeten te hebben, kreeg ik zin om wat anders te maken en omdat ik deze kippenbouten nog in de vriezer vond, besloot ik om ze een Italiaans tintje te geven met citroen, aantal tenen knoflook (gekneusd), rozemarijn uit eigen tuin en oregano. En om het gemak te vergroten, ligt de kip op wat krielaardappeltjes.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kippenpoten
- 1 kg krielaardappels, gewassen
- 2 tenen knoflook, gepeld
- Sap van 1 citroen
- 1 tak rozemarijn
- Klein handje rozemarijn, grof gehakt
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de kippenpoten in de ovenschaal en besprenkel ze met het sap van een citroen.
- Halveer de aardappels en leg deze rondom de kippenpoten.
- Peper en zout zowel de kippenpoten als de aardappels.
- Halveer de knoflook en stop deze tussen de kip en de aardappels.
- Wrijf de huid van de kip in met de grof gehakte rozemarijn en oregano.
- Bak de kip en aardappels gaar in ongeveer 40 – 50 minuten.
Geef een reactie