Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Kip op bed

18 oktober 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Kip op bed

Na een paar dagen typisch Hollandse pot gegeten te hebben, kreeg ik zin om wat anders te maken en omdat ik deze kippenbouten nog in de vriezer vond, besloot ik om ze een Italiaans tintje te geven met citroen, aantal tenen knoflook (gekneusd), rozemarijn uit eigen tuin en oregano. En om het gemak te vergroten, ligt de kip op wat krielaardappeltjes.

Ingrediënten voor 4 personen
  • 4 kippenpoten
  • 1 kg krielaardappels, gewassen
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • Sap van 1 citroen
  • 1 tak rozemarijn
  • Klein handje rozemarijn, grof gehakt
  • Peper en zout
Kip op bed
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg de kippenpoten in de ovenschaal en besprenkel ze met het sap van een citroen.
  3. Halveer de aardappels en leg deze rondom de kippenpoten.
  4. Peper en zout zowel de kippenpoten als de aardappels.
  5. Halveer de knoflook en stop deze tussen de kip en de aardappels.
  6. Wrijf de huid van de kip in met de grof gehakte rozemarijn en oregano.
  7. Bak de kip en aardappels gaar in ongeveer 40 – 50 minuten.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten

Vorig bericht: « Pastinaak puree
Volgend bericht: Breekbrood met rode peper en kaas »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

oktober, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X