Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Maak zelf je eigen maggi bouillon

13 mei 2018 By Gertrude 1 Reactie

Maggi bouillon

Helaas is lavas, oftewel de maggi-plant vooralsnog niet verkrijgbaar in de supermarkt. Er zit dus niets anders op om deze zelf te moeten verbouwen in je moestuin. Maargoed, heb je het eenmaal in je tuin, kan je je jaren vooruit met dit kruid want het is namelijk winterhard en blakert in maart/april al in overvloed.

De aroma die namelijk uit de blaadjes komen is ongekend aromatisch en daarom is maggi dus uitzonderlijk lekker in veel gerechten én kan worden ingezet als smaakverbeteraar.

En beste mensen, er bestaat toch niets romantischer om je zelf verbouwde eten een nieuwe functie te geven in je keuken. Dat is precies wat ik heb gedaan met de maggi-plant. Ik heb namelijk van een paar stengels bouillon getrokken en deze ingevroren. Zo heb ik altijd als ik een klein beetje van die maggi-aroma in die soep, saus of gerecht.

Maar nu vraag je je misschien af, ik heb geen moestuin en hoe kom ik nu aan lavas? Ik zou zeggen stap eens op de fiets naar een moestuinen-complex, en zeker in het weekend wanneer er veel mensen aan het krachtpatsen zijn in hun tuin heb je best kans dat je iemand treft die vast een paar stengels aan je wil geven.

moestuin -lavas

Ingrediënten
  • 3 stengels maggi-plant
  • 4 gekneusde peperkorrels
  • 1 laurierblad
  • 2 Liter water
Bereiding

– Was de maggi eerst schoon onder de kraan.

– Vul een pan met het water en voeg daar de maggi-plant in met stengel en al.

– Voeg de peperkorrels en het laurier toe en breng de bouillon aan de kook. Houd de bouillon voor een uurtje tegen de kook aan. Dus niet als een malle laten koken, maar gewoon zachtjes op laag vuur.

–  Draai het vuur uit, en laat de bouillon voor een nachtje staan in de pan.

– De volgende dag, zeef je de bouillon en vul je de ijsklontjes bakjes-of zakjes.

– Zijn de blokjes bevroren portioneer dan de blokjes naar een grote bak. Zodat als je de bouillon nodig hebt, deze gelijk kunt pakken. Dit scheelt trouwens ook in ruimte, daarnaast kun je de bouillon gedurende de lente/zomer constant blijven aanvullen.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Sauzen, dressings & marinades

Vorig bericht: « zondagskoeken
Volgend bericht: Staverse bolletjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Bart hermanns zegt

    30 september 2023 om 17:38

    Goed idee

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

december, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X