Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Staverse bolletjes

13 mei 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Staverse bolletjes

Het Staverse bolletje is geïnspireerd op het streekkoekje van Friesland, het Fryske dúmke én natuurlijk op de vele vakanties die wij als gezin doorbrachten in Stavoren.  En hoe tof zou het zijn als Stavoren nu zijn eigen variant koekje heeft, toch? De harde structuur van het koekje is behouden gebleven, en een nieuwe twist aan toegevoegd. Mocht de burgemeester van Stavoren dit nou ook leuk vinden, komen we snel langs met een proef-koekjes. Toch Gertrude?

Ingrediënten voor ongeveer 40 bolletjes
  • 150 gram zachte roomboter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 250 gram patentbloem
  • 1 theelepel anijszaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 10 gram verse gember, geschild en fijngehakt
  • 20 gram amandelschaafsel
  • Snuf zout

Staverse bolletjes

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Roer in een grote beslagkom de suiker en eieren door de zachte boter tot een dikke, smeuïge crème.
  3. Zeef de bloem en voeg deze met het zout, anijszaad, gember en kaneel bij de crème.
  4. Kneed alles goed door elkaar en wikkel het deeg in plasticfolie. Het klopt dat deeg plakt, strooi er eventueel nog wat bloem over.
  5. Druk het deed plat en laat het voor een uur opstijven in de koeling.
  6. Maak je handen nat en draai kleine balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat.
  7. Druk met je duim een klein kuiltje in het deeg, en bestrooi de Staverse bolletjes met het amandelschaafsel.
  8. Bak de koekjes tussen de 15 – 20 minuten af.
  9. Laat de Staverse bolletjes goed afkoelen.
  10. Genietsje fan dit Staverse biskuit!

Categorie: Zoetigheden

Vorig bericht: « Maak zelf je eigen maggi bouillon
Volgend bericht: Zuurdesem startersdeeg »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

oktober, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X