Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Luganega e polenta

28 augustus 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Luganega e polenta

Hoewel ik het kookboek van Tessa Kiros aan de buurvrouw cadeau had gedaan, bleef ik benieuwd naar de inhoud of eigenlijk was ik opzoek naar inspiratie… En ik vond een makkelijk maandaggerecht met polenta! Polenta betekent vooral veel roeren op laag vuur. Ik bracht de polenta op smaak met 50 gram geraspte kaas, twee eetlepels olijfolie en wat gedroogde oregano. Op smaak gebracht met versgemalen peper en daarbij serveerde ik een fris knapperige salade van ijsbergsla.

Ingrediënten
  • 50 gram langzaam kokende polenta
  • 0.5 liter groentebouillon
  • 60 gram pancetta, gehakt
  • 60 gram varkensspek, gehakt
  • 6 varkenssaucijsjes
  • 1 kleine ui, in schijfjes
  • 250 ml witte wijn
  • Polenta
  • 50 gram Parmezaan, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
Polenta met sauzijsjes
Zo ga je te werk
  1. Bak de pancetta met het varkensspek in een droge koekenpan tot er wat vet uit loopt en voeg daarna de saucijsjes toe en bak deze tot ze goudkleurig zijn.
  2. Haal de pancetta en spek uit de pan, en fruit in hetzelfde vet de ui totdat deze zacht is geworden. Het kan zijn dat ze saucijsjes nog niet helemaal bruin zijn, geen paniek dat komt later.
  3. Doe de spek en pancetta weer terug bij het ui en bak dit nog een paar minuten mee.
  4. Voeg de wijn toe en laat het voor een klein half uurtje zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
  5. Bereid de polenta zoals staat aangegeven op de verpakking. Breng de polenta op smaak met de kaas, olijfolie en de gedroogde oregano.
  6. Leg een saucijsje op elk bord en doe er wat polenta op met de saus vanuit de sausijsjes pan.
  7. Bestrooi met Parmezaanse kaas.

 

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten

Vorig bericht: « Vijgen & vriendinnen salade
Volgend bericht: Lasagne alla bolognese »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

oktober, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X