Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Lelawar ajam

6 januari 2020 By Gertrude Reageer

Lelawar ajam recept
Recept: 13/578
Lelawar ajam
Blz. 224, Groot Indonesisch Kookboek, Beb Vuyk, 49e druk 2019

Toen ik erachter kwam dat er nog iemand was die precies hetzelfde idee had als ik met Het Beb project, had het niet veel gescheeld of ik de stekker er al weer uit had uitgetrokken. Weer was ik niet origineel, en bleek het een feit dat alles al leek te bestaan. BAMMER!

Totdat de gedachte opkwam dat je vormen op meerdere manieren kunt uitwerken. Het is maar net waar je de nadruk op legt. Zo heb ik bijvoorbeeld geen Indonesische achtergrond, en wil ik juist de Indonesische keuken leren kennen. Daarnaast hoef ik me niet per se te focussen op de inhoud, ik focus me veel liever op de reis!

Als ik slim was maak ik juist gebruik van juist die extra kennis. Zeker met de minimalistische omschrijvingen die Beb geeft in haar kookboek!

Voor mij was de lucht geklaard. Ik kon op mijn manier verder met Het Beb project alleen dan met een extra leermeester aan mijn zijde! Perfect toch?

Afgelopen weekend werd ik verrast door een mailtje van Pauline. Wat bleek? Pauline bleek de vrouw van het zelfde Beb project! Zo vertelde ze dat ze inmiddels al meer dan 320 recepten uit Beb’s kookboek heeft gekookt en vaak zich laat afleiden door andere recepten uit de Indonesische keuken. Ze eindigde haar mail of ik open sta om samen te werken?

Uhm, jahaa!!

Die avond mailde ik meteen terug.  

Misschien was ik een beetje te enthousiast? Ik heb namelijk nog geen mail terug… Maargoed, ik wacht maar af!  

Maar eerst het 13e recept wat ik vorige week kookte: Lelawar ajam! Een heerlijk Indonesisch kipgerecht gestoofd in kokos met wat kruiden! Niet moeilijk om te maken en in een hand-om-draai op tafel! Ik serveerde dit gerecht met gekookte rijst.

Ingrediënten voor 4 personen
  • 3 kippenpoten
  • 2 eetlepels olie
  • 1/6 blok santen
  • Snuf zout
  • 3 uien, gepeld
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1.5 cm verse laos, geschild
  • 2 sereh stengels, gekneusd
  • 2 djoeroek poeroetblaadjes
Bereidingswijze
  1. Kook de kip in water met zout in zo’n 10 minuten net aan gaar.
  2. Vis de kip uit het water, en pluk deze en bewaar het water.
  3. Doe de uien, knoflook, sambal en de laos in een keukenmachine en maal dit tot een fijne brij.
  4. Doe de olie in een pan met dikke bodem en bak hier de boemboe in die je in stap 3 maakte.
  5. Voeg na 3 minuten de kip, de sereh en de djeroek poeroetblaadjes toe.
  6. Voeg 3 dl van het kip kookvocht toe en de santen.
  7. Laat de Lelawar ajam zo’n 10 minuten zachtjes stoven zonder deksel.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Oosterse recepten

Vorig bericht: « Mini Indonesische rijsttafel
Volgend bericht: Rijst en de rest »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

oktober, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X