Proef een klein stukje Italië in de Hollandse keuken in deze gezonde en aromatische soep.
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld en fijngesneden
2 laurierblaadjes
5 grote en rijpe trostomaten
1 tot 1,5 liter kippenbouillon
250 gram gehakt
handvol kleine pasta(schelpjes)
bos basilicum
verse of droge oregano
peper & zout
Zo maak je de soep
1. Verwarm in een grote pan olijfolie en voeg de ui en knoflook toe. Geef ze even de tijd om hun smaken af te geven, maar laat ze niet verkleuren.
2. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze aan de ui en knoflook toe. Schep om en laat dit zo’n 10-15 minuten zacht worden op een laag vuurtje.
3. Schenk nu de kippenbouillon erbij.
4. Doe de laurierblaadjes bij de bouillon en breng alles aan de kook.
5. Kook voor zo’n 15 minuten en pureer dit met de basilicum tot een egaal mengsel.
6. Kruid het gehakt met peper, zout en oregano en rol met natte handen hier balletjes van en laat deze voorzichtig in de soep glijden.
7. Voeg nu een handvol pasta(schelpjes) toe, proef en breng de soep op smaak met peper & zout.
Bon Appetit!
Geef een reactie