Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Italiaanse tomatensoep

24 mei 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Italiaanse tomatensoep

Proef een klein stukje Italië in de Hollandse keuken in deze gezonde en aromatische soep.

Ingrediënten

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld en fijngesneden
2 laurierblaadjes
5 grote en rijpe trostomaten
1 tot 1,5 liter kippenbouillon
250 gram gehakt
handvol kleine pasta(schelpjes)
bos basilicum
verse of droge oregano
peper & zout

recept Italiaanse tomatensoep
Zo maak je de soep

1. Verwarm in een grote pan olijfolie en voeg de ui en knoflook toe. Geef ze even de tijd om hun smaken af te geven, maar laat ze niet verkleuren.
2. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze aan de ui en knoflook toe. Schep om en laat dit zo’n 10-15 minuten zacht worden op een laag vuurtje.
3. Schenk nu de kippenbouillon erbij.
4. Doe de laurierblaadjes bij de bouillon en breng alles aan de kook.
5. Kook voor zo’n 15 minuten en pureer dit met de basilicum tot een egaal mengsel.
6. Kruid het gehakt met peper, zout en oregano en rol met natte handen hier balletjes van en laat deze voorzichtig in de soep glijden.
7. Voeg nu een handvol pasta(schelpjes) toe, proef en breng de soep op smaak met peper & zout.

Bon Appetit!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Soepen

Vorig bericht: « Vissaus
Volgend bericht: Feel good kippensoep »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X