Job koos als verjaardag favoriet ‘kippensoep’ als avondeten. Soep koken betekent soep delen dus heel de familie at mee.
Er gaat niets boven zelf je soep te maken van kippenpoten! Zelfs het trekken van de bouillon verspreidt een heerlijke geur in huis. Na een uurtje koken, is het vlees zo zacht en mals dat het bijna van het bot afvalt. Dus dat ‘plukken’ valt reuze mee.
Wat heb je nodig voor een flinke pan verjaardag soep?
- drie kippenbouten die een goed leven hebben gehad
- 1,5 tot 2 liter water
- wat peperkorrels en 1 of 2 laurierblaadjes
- eetlepel (Keltisch) zeezout of 3-4 bouillonblokjes
- soepgroente zoals prei, wortel, bloemkool of taugé, spinazie e.d.
- de kleinste soort pasta die je kunt vinden. (Anchellini of Armonie) Ik vind dit zelf altijd bij de Turkse supermarkt.
Hoe pak je het aan?
1. Neem een grote pan en doe daar de kippenbouten in. Vul dit aan met koud water samen met wat peperkorrels en de laurier. Je zult versteld staan van de geur die de laurier afgeeft na een poosje koken!
2. Breng dit aan de kook en laat het een uur zacht koken met de deksel op de pan.
3. Draai na een uur het gas uit en laat staan voor ongeveer een half uur, maar langer mag ook. Want hier geldt: hoe langer staan, des te meer smaak!
4. Pluk de kip en gooi het vette vel en de botten weg. Doe het pluksel terug in de pan en breng opnieuw aan de kook. Schep met een zeef of schuimspaan de losse flodders of onaanzienlijke stukjes uit de pan.
5. Voeg nu de groente en pasta toe en laat dit nog even meekoken totdat de groente en pasta zacht is.
6. Breng tenslotte de soep op smaak met een draai verse witte peper en eventueel wat zout.
7. Hieper de piep hoera!!