Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Italiaanse broodsoep

26 mei 2019 By Gertrude Reageer

Italiaanse broodsoep

Broodsoep oftewel Pappa al Pomodore is in Italië een fenomeen, terwijl wij er in Nederland eigenlijk helemaal niet zo bekend mee zijn. Reden des te meer deze heerlijke soep eens te serveren! Daarnaast kun je al je oude brood kwijt in deze soep, want weggooien is natuurlijk zonde! Tot slot, gebruik rijpe tomaten en goede olijfolie, want dan gaat de smaak met sprongen vooruit!

Ingrediënten voor 6 personen soep
  • 1 kg rijpe trostomaten
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gepeld, fijngehakt of geperst
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 witte baguette, in grove stukken
  • 1 courgette, gewassen, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden.
  • 1 groente/ of kippenbouillon tablet
  • 1 liter water
  • 3 takjes verse oregano, fijngesneden
  • 3 takjes verse tijm
  • Olijfolie
  • Chili
  • Peper en zout

Zo ga je te werk

Begin met het ontvellen van de tomaten:

  1. Vul een pan met water en breng het water aan de kook.
  2. Vul een andere bak met ijskoud water.
  3. Snijd de kroontjes van de tomaten uit met een schilmes.
  4. Zet aan de andere zijde van de tomaat voorzichtig een kruis in z’n kont.
  5. Dompel de tomaten met een schuimspaan circa 10 seconde in het kokende water tot z’n velletje gaat plooien.
  6. Haal de tomaten uit het kokende water er en ze in de bak met het ijskoude water.
  7. Trek voorzichtig met een mesje z’n velletje eraf.
  8. Snijd de tomaten in vieren en dan in blokjes.
  9. Doe in een pan met zware bodem olijfolie en fruit hier de ui in voor zo’n 3 minuten.
  10. Voeg de knoflook toe en bak dit even mee.
  11. Voeg de blikken tomaat toe en de ontvelde tomaten.
  12. Dit goed doorroeren.
  13. Voeg de oregano, tijm toe en het brood toe.
  14. Roer dit goed door en voeg het water en de bouillontablet eraan toe.
  15. Breng de soep aan de kook en laat dit voor 30 minuten zachtjes pruttelen.
  16. Breng de soep op smaak met peper, zout en de chili.
  17. Voeg de courgette toe, en laat dit zo’n 10 minuutjes mee trekken.
  18. Dien de soep op in mooie soepkommen en druppel er nog wat goede olijfolie overheen.

Ps. Deze soep wordt nog lekkerder als je er wat verse Parmezaan overheen raspt!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Soepen

Vorig bericht: « Rode poon met venkel
Volgend bericht: Zoete aardappel maissoep »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X