Een nieuw jaar begint voor Mr Igel bordenvol inspiratie en nieuwe ideeën! Het is soms zo erg dat Mr Igel niet kan slapen, omdat er nog zoveel te ontdekken en leren valt… Vandaag begint goed; de slager brengt op zijn fiets een pakket vlees bij Mr Igel. Nieuwsgierig snuffelt hij eraan en trekt het voorzichtig open. Mr Igel heeft zich voorgenomen zich niet meer te willen schamen voor zijn soms kannibalistische driften dus de radartjes in zijn hoofd beginnen te draaien om alle gedachten en ideeën binnen te hengelen. “Yep” roept Mr Igel en hij snelt naar zijn boekenkast, pluist zijn kookboeken uit en trekt zich terug in zijn keukentje. Daar gebeurt het wonder om van losse ingrediënten een samenhangend en smakelijk geheel in zijn pannen te toveren!
Bereidinswijze
- Vermeng de kruiden komijn, korianderpoeder, gember, paprikapoeder, kurkuma en chilipoeder met elkaar in een schaaltje. Meng het kruidenmengsel met het vlees totdat alles goed verdeeld is.
- Verhit in een pan met dikke bodem (of tajine) enkele lepels olijfolie. Fruit de ui enkele minuten totdat hij glazig is.
- Voeg dan de knoflook en het geitenvlees toe, en bak dit totdat het vlees bruin is.
- Voeg dan de tomaten, kaneelstokje, abrikozen, aardappels en wortels toe plus wat water tot het vlees helemaal onder staat.
- Laat het vlees on 1.5 uur op zacht vuur langzaam gaar sudderen.
- Spiek af en toe in de pan dan het niet droog kookt. Voeg zo nodig extra water toe.
- Breng op smaak met peper en zout en wat citroensap.
- Garneer de stoofpot met verse koriander of peterselie. Serveer de stoof met couscous en een lekkere salade!
PS. Geitenvlees in dit gerecht leek qua smaak veel op lamsvlees…
Geef een reactie