Veel mensen denken dat je couscous bereid door deze te wellen in heet water. Maar nee, de bereiding van traditionele couscous zoals het in Marokko wordt gedaan is een behoorlijk tijdrovend klusje. Couscous wordt namelijk in drie fasen van 20 minuten gestoomd. En ook al kost dit je de halve middag in de keuken, ik durf te wedden nadat je het verschil hebt geprobeerd, het niet meer in je hoofd haalt om couscous te gaan wellen.
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gram couscous
- 1,5 DL water
- Snuf zout
- Zonnebloemolie
- 1 eetl roomboter
Bereiding
- Doe de couscous in een schaal en voeg net zoveel water toe zodat de couscous nét onder water staat.
- Laat het water voor 15 minuten in de couscous trekken.
- Zet ondertussen de stoompan op het vuur, en vul deze tot de helft met water.
- Na de 15 minuten wachten, woel je met je schone handen door de couscous en verwijder je alle vastgeplakte balletjes.
- Voeg een snuf zout en wat zonnebloemolie toe.
1e keer stomen
- Doe de couscous in het stoommandje en maak er een klein kuiltje in zodat de stoom er goed door kan.
- Laat het voor 20 minuten stomen.
- Na 20 minuten doe je de couscous terug in de schaal en woel je met een lepel even alles los. Voeg er al sprenkelend 1 DL koud water aan toe, en laat de couscous voor 15 minuten rusten.
- Herhaal dit stoomproces drie keer. Voeg na de laatste stoombeurt een flinke eetlepel roomboter toe.
Geef een reactie