Hier is het een druilige woensdagmiddag, dus tijd om de herfst in te luiden met deze lekkere cakejes!
Ingrediënten voor 12 cakejes
- 450 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl kaneel
- 1 tl speculaaskruiden
- 400 gram peren, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden
- 2 eieren
- 3,75 dl halfvolle melk
- 125 gram ongezouten roomboter
Zo maak je ze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Neem een muffinblik en zet er papieren vormpjes in die je lichtjes invet.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een grote kom.
- Voeg basterdsuiker, vanillesuiker, speculaaskruiden en kaneel toe en roer dit goed door.
- Roer de stukjes peer erdoor.
- Klop in een andere kom de melk en de eieren goed door elkaar. Gier bij de droge ingrediënten en voeg daar ook de gesmolten boter toe.
- Roer goed door, maar blijf niet te lang roeren. (Het is niet heel erg als er wat klontjes in het beslag blijven zitten.)
- Giet het beslag in de vormpjes. Houd er rekening mee dat de cakejes nog behoorlijk rijzen, dus vul de vormpjes voor maximaal twee derde met het beslag.
- Bak ze in circa 30 minuten in het midden van de oven. Check met een satéprikker of de cakejes gaar zijn. Die moet namelijk schoon uit de cakejes komen.
Geef een reactie