Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Cakejes met peer

12 september 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

cakejes met peer

Hier is het een druilige woensdagmiddag, dus tijd om de herfst in te luiden met deze lekkere cakejes!

Ingrediënten voor 12 cakejes
  • 450 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 400 gram peren, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden
  • 2 eieren
  • 3,75 dl halfvolle melk
  • 125 gram ongezouten roomboter
Cakejes met peer
Zo maak je ze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Neem een muffinblik en zet er papieren vormpjes in die je lichtjes invet.
  3. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een grote kom.
  4. Voeg basterdsuiker, vanillesuiker, speculaaskruiden en kaneel toe en roer dit goed door.
  5. Roer de stukjes peer erdoor.
  6. Klop in een andere kom de melk en de eieren goed door elkaar. Gier bij de droge ingrediënten en voeg daar ook de gesmolten boter toe.
  7. Roer goed door, maar blijf niet te lang roeren. (Het is niet heel erg als er wat klontjes in het beslag blijven zitten.)
  8. Giet het beslag in de vormpjes. Houd er rekening mee dat de cakejes nog behoorlijk rijzen, dus vul de vormpjes voor maximaal twee derde met het beslag.
  9. Bak ze in circa 30 minuten in het midden van de oven. Check met een satéprikker of de cakejes gaar zijn. Die moet namelijk schoon uit de cakejes komen.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Zoetigheden

Vorig bericht: « Apple strudel
Volgend bericht: Cornish fairings »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X