Hier is het een druilige woensdagmiddag, dus tijd om de herfst in te luiden met deze lekkere cakejes!
Ingrediënten voor 12 cakejes
- 450 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl kaneel
- 1 tl speculaaskruiden
- 400 gram peren, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden
- 2 eieren
- 3,75 dl halfvolle melk
- 125 gram ongezouten roomboter
Zo maak je ze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Neem een muffinblik en zet er papieren vormpjes in die je lichtjes invet.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een grote kom.
- Voeg basterdsuiker, vanillesuiker, speculaaskruiden en kaneel toe en roer dit goed door.
- Roer de stukjes peer erdoor.
- Klop in een andere kom de melk en de eieren goed door elkaar. Gier bij de droge ingrediënten en voeg daar ook de gesmolten boter toe.
- Roer goed door, maar blijf niet te lang roeren. (Het is niet heel erg als er wat klontjes in het beslag blijven zitten.)
- Giet het beslag in de vormpjes. Houd er rekening mee dat de cakejes nog behoorlijk rijzen, dus vul de vormpjes voor maximaal twee derde met het beslag.
- Bak ze in circa 30 minuten in het midden van de oven. Check met een satéprikker of de cakejes gaar zijn. Die moet namelijk schoon uit de cakejes komen.