Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Cornish fairings

14 september 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Cornish fairings

Hoewel ik deze koeken in Cornwall nooit gegeten heb, brengt de naam van de koekjes mij wel terug naar de adembenemende kustlijn van Cornwall die bol staat van verhalen over smokkelaars, ruïnes en verborgen strandjes. Nog een kleine tip: bak deze biscuits niet te lang, je hebt grote kans dat ze dan te hard worden!

Ingrediënten
  • 100 gram bloem
  • ¼ vlakke lepel met gemberpoeder
  • ¼ vlakke lepel met gemengde kruiden
  • ¼ vlakke lepel met gemalen kaneel
  • ½ theelepel baking soda
  • 50 gram boter, zacht
  • 50 gram basterdsuiker
  • 75 gram golden syrup*

Golden syrup is een stroop die gemaakt is van rietsuikersap, en heeft een beetje een toffee- en zout achtige smaak. Maar belangrijker, waar is het te koop? Golden syrup is te koop bij de Makro, Sligro, een aantal Jumbo’s. Daarnaast vind je het in een aantal toko’s en natuurwinkels zoals de Marqt, maar je kan het natuurlijk ook gewoon online(L) kopen.

Biscuits

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet alvast het bakblik in.
  2. Weeg de bloem af, en vermeng dit met de kruiden en de baking soda in een grote mengkom.
  3. Wrijf de boter in de bloem met je vingertoppen tot het mengsel dat op fijne paneermeel lijkt en meng het dan met de suiker.
  4. Verwarm de golden syrup zachtjes en roer dit in het mengsel.
  5. Rol het deeg in 24 balletjes van ongeveer ter grootte van een kers en leg deze op de bakplaat.
  6. Bak de koekjes (als balletjes) in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten. Haal daarna de koekjes uit de oven, en druk ze dan voorzichtig op een stevige ondergrond, zonder dat ze barsten, een beetje plat.
  7. Bak ze daarna nog eens 5 minuten totdat ze gaar en bruin zijn. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Zoetigheden

Vorig bericht: « Cakejes met peer
Volgend bericht: Wellingtons »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X