Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Apple strudel

10 september 2018 By Gertrude Reageer

Apple strudel

Deze vorm van apple strudel is bijna vergelijkbaar met een appelflap, behalve de vorm en afwerking verschillen. Super lekker als toetje met een bolletje vanille-ijs. En nu is het appelseizoen dus… bakken maar!

Ingrediënten
  • 350 gram appels, geschild, geboord en grofgesneden
  • Sap van een ½ limoen
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 25 gram broodkruim
  • 50 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 8 vellen bladerdeeg
  • 100 gram roomboter, gesmolten
Zo maak je de strudel
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet het bakblik licht in met wat boter.
  3. Om de vulling voor te bereiden, vermeng je de appels met het citroensap, de suiker, het broodkruim, de rozijnen en kaneel in een kom.
  4. Pak een vel bladerdeeg en besmeer deze royaal met gesmolten boter. Schep een achtste deel van het appelmengsel in het midden van de langste rand van het deeg en laat een kleine rand achter. Vouw in deze rand, breng dan de twee korte kanten over de appel eroverheen. Rol het gevulde deeg over om een nette strudel te vormen. Leg het een van de voorbereide bakplaten en herhaal het proces met de resterende zeven bladerdeegvellen en appelmengsel
  5. Besmeer de bovenlaag van de strudels met de gesmolten boter. Bak dan voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven de strudel goudbruin en knapperig.
  6. Meng ondertussen de basterdsuiker en 2 eetlepels water samen in een kleine pan en verhit dit zachtjes totdat alle suiker is opgelost. Schep de siroop over de warme strudel en bestrooi met poedersuiker.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Toetjes, Zoetigheden

Vorig bericht: « Tortilla’s met zwarte bonen
Volgend bericht: Cakejes met peer »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X