Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Borrelpizza

6 oktober 2021 By Uit Bregje's keuken Reageer

Deze zomer heeft Mr Igel en zijn vrienden hun buik vol gegeten met kraakverse pizza uit het buitenoventje van Mr Igel. Maar ook hier geldt ‘overdaad schaadt’. Mr Igel kan geen pizza meer zien en zodra er weer hongerige vrienden aan zijn deur kloppen voor pizza, komt hij als Pulcinella van achter zijn deur tevoorschijn en jaagt hij zijn gasten bibberangst aan. Hoewel zijn vrienden niet meer langs durven komen, kan Mr Igel het niet laten om zo nu en dan een heerlijke pizza te bakken in zijn oventje.

Wij bakken eigenlijk elke week wel een keer pizza omdat het zo lekker blijft. In de winter bakken we binnen in de oven op een pizzasteen en in de zomer bakken we buiten in onze houtoven.

Wist je dat je pizzadeeg heel goed in kunt vriezen? Het is nu dus heel makkelijk om een ontdooid en op kamertemperatuur gelegen deeg, snel kunt uitrollen en kunt beleggen met voornamelijk verse en gedroogde kruiden en eventueel wat mozzarella? En zo’n vier minuten op de pizzasteen bakken, in punten snijden en warm serveren! Heerlijk!

Ingrediënten voor zo’n 4 – 5 deegbollen

  • 900 gram bloem
  • 500 gram koud water
  • 20 gram zout
  • 3 gram droge gist
  • Verse en gedroogde Rozemarijn, Oregano en Bonenkruid
  • 1 bol mozzarella
  • olijfolie
  • Grof gemalen zeezout en peper

Bereiden

  1. Kneed met de hand of met een machine met een deeghaak een soepel deeg van de bloem, water, zout en gist in zo’n 10 minuten.
  2. Laat voor zo’n 30 minuten afgedekt staan om even te rusten.
  3. Verdeel het deeg in vier of vijf bollen.
  4. De bollen die je niet gebruikt kun je nu invriezen.
  5. De bollen die je wel gebruikt, laat je zo’n 4 uur in de koelkast verder rusten. Ik gebruik hiervoor meestal een ingevette bakplaat waar de bollen de ruimte hebben en dus niet tegen elkaar aan liggen.
  6. Dek dit af met een vochtige theedoek en zet in de koelkast.
  7. Na deze tijd, haal je de bollen uit de koelkast en controleer even of je theedoek nog licht vochtig is. Laat het deeg nu zo’n 3 uur buiten de koelkast liggen maar langer kan ook.
  8. Vorm met voldoende bloem de pizza in een ronde vorm met een dunne bodem. Eventueel kun je hiervoor ook een deegroller gebruiken maar dan krijg je geen mooie rand zoals op de foto.
  9. Verwarm je oven voor op de hoogste stand inclusief de pizzasteen op minimaal 250 graden.
  10. Beleg als de oven op temperatuur is, de pizza met olijfolie, kruiden en mozzarella.
  11. Bak nu de pizza totdat deze goudbruin is in zo’n 4-5 minuten.
  12. Haal uit de oven en draai en lekker wat zout en versgemalen peper overheen.
  13. Snijd in punten en serveer direct.
  14. Lekker!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt

Vorig bericht: « Lardo di Colonnata
Volgend bericht: Pasta alla Norma »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X