Hoe leuk is het om tijdens de zoektocht naar lekkere en authentieke recepten, dit ingrediënt op het spoor te komen. En het is vooral fijn dat Lardo ‘gewoon’ in Nederland te verkrijgen is!
Maar wat is Lardo di Colonnata precies?
Lardo is varkensvlees afkomstig uit Colonnata in Toscane. Het varkensvlees wordt voor maanden in marmeren kisten samen met zout, rozemarijn en andere kruiden gedaan om zo te rijpen en de typische smaak te ontwikkelen. Hier volgt het recept:
Ingrediënten
- Een stuk Lardo di Colonnata IGP
- Stukjes Parmezaanse kaas
- Olijfolie of nog lekkerder; rozemarijn olie
- Crostini
Bereiden
- Snijd de Lardo in hele dunne plakjes en versnipper wat Parmezaanse kaas.
- Het is belangrijk dat de crostini nog heel heel warm is zodat de Lardo eigenlijk smelt op het brood.
- Maak af met wat Parmezaanse kaas en (rozemarijn)olie.
Geef een reactie