Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Bechamelsaus

19 februari 2021 By Gertrude Reageer

Bechamelsaus is een bekende basissaus waar ontzettend veel varianten op bestaan. Dit basisrecept is te gebruiken voor gegratineerde gerechten, soufflés en vullingen.

Zoals bijvoorbeeld bechamelsaus met champignons voor bij een pasta, kalfsoester of gepocheerde eieren. Of bechamelsaus met peterselie en citroensap voor bij een visgerecht.

Onderstaande gerechten zijn gemaakt op basis van een bechamelsaus:

  • Witlofschotel met bechamelsaus
  • Lasagne alla bolognese
  • Lonely Macceroni
  • Lasagne alla bolognese recept De Zilveren lepel
  • macceroni recept
Ingrediënten
Bereidingstijd: 25 minuten
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • Peper en zout
  • Mespuntje nootmuskaat
Bereidingswijze
  1.  Smelt de boter in een pannetje op niet al te hoog vuur.
  2. Als het gesmolten is roer je de bloem erdoor.
  3. Giet er alle melk bij en breng alles alles al roerend aan de kook.
  4. Voeg zout naar smaak toe, zet het vuur laag en laat de saus afgedekt minstens 20 minuten pruttelen; roer af en toe.
  5. De saus mag niet meer naar bloem smaken. Haal de pan van het vuur, proef, voeg zo meer zout toe en breng de saus met peper en/of nootmuskaat op smaak.
  6. Verdun de saus zo nodig met wat melk. Als hij te dun is, kunt u de pan weer op het vuur zetten en een klontje van gelijke delen boter en bloem toevoegen.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Sauzen, dressings & marinades

Vorig bericht: « Pizza funghi e gorgonzola
Volgend bericht: Witlofschotel met bechamelsaus »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X