Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Lonely Macceroni

17 juni 2018 By Gertrude Reageer

Lonely macceroni

De naam Lonely Macceroni eigenlijk alleen omdat het mooi rijmt, en zo vergeet je het minder snel toch? Daarom is deze naam toch passend. Dit recept is afkomstig uit de Italiaanse kookbijbel: De zilveren lepel en is namelijk zo lekker en makkelijk dat je niet hem niet meer mag vergeten. Dus bij deze: Lonely Macceroni

In deze ovenschotel speelt bechamelsaus een belangrijke rol, een deel gebruik je om de macceroni van een smeuïge saus te voorzien en als smaakmaker. Daarnaast zorgt de bechamel voor het bruine korstje. Lekker met een frisse salade.

Ingrediënten (voor 4 personen)

 Bechamelsaus

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • Mespuntje versgeraspte nootmuskaat
  • Zout en peper
  1. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Roer de bloem erdoorheen.
  2. Giet er alle melk bij en breng alles al roerend aan de kook.
  3. Voeg zout naar smaak toe.
  4. Zet het vuur laag en laat de saus afgedekt minstens 20 minuten pruttelen. Vergeet natuurlijk niet er af en toe in te roeren.
  5. De saus mag na het pruttelen niet meer naar bloem smaken.
  6. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat

Als de saus toch te dik is geworden, kan je deze met melk weer verdunnen.

macceroni

Lonely maccheroni
  • 25 gram boter
  • 1 hoeveelheid bechamel
  • 50 gram parmezaan, vers geraspt
  • 2 eidooiers
  • 350 gram macceroni
  • 250 gram gehakt, bio
Zo maak je de macceroni
  1. Verhit de oven voor op 240 graden.
  2. Beboter de ovenschaal.
  3. Roer de parmezaan, de boter en de dooiers door de bechamel.
  4. Bak in een koekenpan het gehakt rul. Breng deze op smaak met peper en zout.
  5. Bedek de ovenschaal met het gehakt.
  6. Kook de macceroni in een grote pan met wat zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze in een kom.
  7. Roer er voorzichtig de helft van de bechamel door, doe ze in de beboterde schaal en schep er de rest van de bechamel overheen.
  8. Zet het gerecht 15-20 minuten in de oven en laat het goudbruin worden.

Mangiare gustoso!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten

Vorig bericht: « Thais prutje
Volgend bericht: Strawberry jam als cadeau »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

december, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X