Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Échte Italiaanse tiramisu

11 maart 2020 By Gertrude Reageer

Echte Italiaanse tiramisu

Tiramisu is heel eenvoudig om te maken. Ook al denk je bij de eerste hap misschien dat dit Italiaanse nagerecht alleen gemaakt kan worden door een doorgewinterde kok, heb je het mis!

Geduld en schoonheid

De uitdaging bij dit Italiaanse toetje ligt eerder bij geduld en schoonheid. Want.. serveer je de tiramisu te vroeg heb je kans dat het niet goed is opgesteven en loopt het zo weg. Daarnaast hebben de smaken zeker een nacht de tijd nodig om helemaal door te kunnen trekken.

Voor meer luchtigheid in dit machtige toetje, klop je eiwitten stijf. En voor degene die zich afvragen waarom dat hen nooit lukt? Dit gaat alleen met brandschoon én vetvrij materiaal! Dus extra aandacht voor deze twee factoren en het resultaat is dat niet alleen je tafelgenoten maar vooral jezelf zult verrassen.

Italiaanse tiramisu
Ingrediënten voor 6 personen

Voorbereiding: 50 minuten plus 8 uur opstijven in de koelkast

  • 2 eiwitten
  • 4 eidooiers
  • 150 gram poedersuiker
  • 400 gram mascarpone (de Lidl verkoopt tegenwoordig ook mascarpone)
  • 1 pak lange vingers
  • 175 ml vers gezette, extra sterkte koffie
  • 1 DL Ameretto
  • Cacao, om te bestuiven.
Bereidingswijze
  1. Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf.
  2. Klop van de eidooiers met de suiker in een andere kom een bleke, luchtige massa.
  3. Spatel er voorzichtig de mascarpone en dan het eiwit door.
  4. Dompel een voor een de lange vingers door de koffie, en rangschik in de schaal.
  5. Besprenkel de lange vingers gelijkmatig met een Ameretto.
  6. Bedek de lange vingers met een laag mascarpone.
  7. Ga zo door met laagjes tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag mascarponeroom.
  8. Bestuif het gerecht met cacao en zet het 8 uur in de koelkast.
Lange vingers tiramisu

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Toetjes

Vorig bericht: « Marokkaanse aubergine salade
Volgend bericht: Basisrecept hummus »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

oktober, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X