Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Cake met het gouden randje

5 mei 2018 By Gertrude 3 Reacties

Cake met het gouden randje

Het originele recept, afkomstig uit het boek ‘101 cakes & cakes’ van GoodFood magazine, heeft Bregje opgeduikeld in Cornwall (UK) omdat de carrotcake daar zo lekker was. Engelsen zijn meesterbakkers wat cakes betreft…

Goed, de titel van het recept heet; Carrot, Apple and Raisin Cake en daar hebben wij nu dus van gemaakt: Cake met het gouden randje.

De cake bevat geen eieren, en is gevuld met fruit en kaneel. Dus heb je een of ander ei-dieet kan je met dit recept wél uit de voeten.

Merk je nu af en toe cursief gemarkeerde tekst? Dan zit ik (Gertrude) er tijdens het vertalen van dit (in onmogelijk Engels) recept, er ook nog even tussendoor te kwaken, met wat ik van mijn chefs vanuit mijn koksverleden nog in mijn oren hoor naschallen. Blijkbaar niet voor niets.

Baktijd: Zeker een uur. Neem dus even de tijd, het is een redelijk bewerkte cake met wat schillen en raspen.

Ingrediënten
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • Zeste (dunne schilletjes) van één sinaasappelsap + 4 eetlepels sap
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 140 gram heel fijn geraspte wortel
  • 1 medium-size geraspte appel, zonder schil en inhoud
  • 85 gram rozijnen (geweld voor een ½ uur in lauwwarm)
  • 50 gram pompoenpitten (AH bak-afdeling)
  • Poedersuiker voor de garnering.
Cake met het gouden randje
Hoe je hem maakt
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter een bakblik of zoals Bregje gebruikte tulband van ø20cm). (G) Beboter cakes, taarten en souffles altijd met je kwastje naar boven, zo stimuleer je een goede reis.
  2. Meng (de gezeefde) bloem, met het bakpoeder, zout en kaneel in een ruime schaal.
  3. In een andere schaal meng je de olie, met het sinaasappelsap en de suiker.
  4. Pak een schone schaal en voeg toe aan het oranje prutje; de bloemmengsel, de geraspte appel en wortel, sinaasappel zeste, rozijnen, pompoenzaad. (Alles dus..)
  5. Roer dit voorzichtig helemaal glad.
  6. Vul je bakblik met het beslag.
  7. Bak de cake tussen de 50 minuten – en 60 minuten af. Hij is gaar als: the cake pulls from the side of the sin. Prachtig Engels toch? Kon ik op geen andere manier beter vertalen.
  8. Laat de cake eerst afkoelen, voordat je zijn jas uittrekt.

Calorieën-teller: per plak cake, 207 kcalories, valt toch best wel mee?

Smakelijk, Bregje & Gertrude

 

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Voor op de feesttafel, Zoetigheden

Vorig bericht: « As-per-ge-soep
Volgend bericht: Quinoa salade »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gert zegt

    5 mei 2018 om 20:35

    Hè. Wat een leuk verhaal en waar is de ST6 nou van het jutten. Ga zo door Pap en Mam

    Beantwoorden
    • Gertrude zegt

      7 mei 2018 om 14:32

      De ST.6 zal zeker een keertje langs komen varen, ons in de gaten houden dus 😉

      Beantwoorden
  2. Kim zegt

    6 mei 2018 om 15:36

    Wat een leuk om te lezen buuf Bregje en Gertrude!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X