Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Aardappelen op z’n Italiaans

29 januari 2021 By Gertrude Reageer

Zelf ben ik niet heel erg bekend met het gebruik van aardappels in de Italiaanse keuken. Toch zijn aardappels in Italië een geliefd product. Vooral als bijgerecht voor bij vis- of vleesgerechten. Zelf aten wij dit recept Aardappelen op z’n Italiaans met een op de huid gebakken zalm met gesauteerde groente. Zalig!

Welke aardappels voor welk gerecht?

Lees in deze blog alles over de verschillende soorten aardappels!


Ingrediënten voor 4 personen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook
  • 600 gram kruimige aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 5 eetlepels droge witte wijn
  • Blikje (hele) tomaten in blik
  • Pizzakruiden (Rozemarijn, oregano en salie)
  • Peper en zout
Bereidingswijze
  1. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook op niet al te hoog vuur goudbruin; roer af en toe.
  2.  Doe er de aardappels bij en bak ze een paar minuten op hoog vuur en roer ze regelmatig.
  3. Voeg de wijn toe en laat hem pruttelen totdat hij verdampt is.
  4. Zet het vuur laag en doe de tomaten bij de aardappels.
  5. Bestrooi alles met de pizzakruiden en voeg er 150 ml water bij.
  6. Dek de pan af en laat de inhoud op laag vuur pruttelen tot de aardappels uit elkaar vallen.
  7. De Aardappels op z’n Italiaans zijn klaar om op te dienen.

Categorie: Bijgerechten, Gertrude kookt & Bregje bakt, Vegetarisch

Vorig bericht: « Mr Igel phone wallpaper
Volgend bericht: Kleine Berta’s »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X