Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Vissaus

24 mei 2018 By Gertrude Reageer

Nico's Vissaus

Het recept van deze vissaus heb ik gekregen van mijn inmiddels overleden chef Nico. Ik werkte jaren geleden als leerling-kok in restaurant La Grenouille en om de week wisselde ik samen met een andere leerling-kok van warme naar koude kant. De koude kant waren de voor- en nagerechten, terwijl je bij de warme kant mee hielp met alle hoofdgerechten.

Deze vissaus werd geserveerd bij visgerechten. Ondanks de saus dus echt restaurant waardig is, is hij ook eenvoudig thuis maken!

De smaak van deze saus is niet echt vissig, maar romig waardoor de saus een gerecht echt optilt, de lucht in!

Ingrediënten
  • 3 DL witte wijn
  • 3 DL water
  • 1 blokje visbouillon (échte visbouillon is natuurlijk het allerlekkerste!)
  • 6 witte peperkorrels, geplet
  • 1 laurierblad
  • 3 sjalotten, gepeld en gehalveerd
  • 25 cl kookroom
Zo maak je de saus
  1. Doe alle ingrediënten (behalve de room) in een pan en laat dit tot de helft inkoken. Deze basis heet gastrique.
  2. Zeef het gastrique in een schone pan en voeg de kookroom toe.
  3. Laat dit heel even aan de kook komen.
  4. Proeven, en eventueel op smaak brengen met peper en zout!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Imbolc (lente), Sauzen, dressings & marinades

Vorig bericht: « Simple but extremely tasty apple crumble
Volgend bericht: Italiaanse tomatensoep »

Lees Interacties

Huidproblemen?


Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Wekelijkse tuinupdate

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

december

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Ontvang wekelijks een tuinupdate

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.