
Deze uienpizza is ideaal als je geen hebt om urenlang in de keuken te staan en toch iets lekkers op tafel wilt hebben. Bij de Lidl en waarschijnlijk ook andere supermarkten, verkopen ze bladerdeegrolletjes, die precies passen op een plaat. Dat scheelt dus weer gehannes met ontdooien en ‘lijmen’ van de bladerdeeg vierkantjes vanuit de vriezer.
Als basis voor deze pizza gebruik je ui, waarna je je groenten restjes kwijt kan op deze pizza. Ik serveerde de pizza met een eenvoudige rucola sla maar het is ook prima te combineren met een soep. (bijvoorbeeld : geroosterde paprika of uiensoep).
Ingrediënten
1 rol verse bladerdeeg (of 6 plakjes diepvriesbladerdeeg)
4 grote uien
50 gram gedroogde tomaten op olie (uit pot)
2 geroosterde paprika’s (uit pot, of geroosterd in de kachel)
25 lekkere kleine zwarte olijven
Gedroogde tijm
Gedroogde oregano
Paneermeel
Parmezaan
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden met daarin de bakplaat.
- Schil de uien en snij in halve ringen. Verhit in wat tomatenolie (uit het potje) in een pan en fruit hierin de uien met de tijm zo’n 30 minuten onder een deksel. Zet het vuur net niet op z’n allerzachtst, dan karameliseren ze mooi.
- Hak de gedroogde tomaten fijn en meng ze tegen het einde door de uien. Breng dit op smaak met peper en zout. Laat dit op z’n minst iets of zelfs helemaal afkoelen, anders wordt de deegbodem te zompig.
- Rol de bladerdeeg uit op de aanrecht en prik met een vork gaatjes in het deeg. Rol de randjes om voor een opstaand randje.
- Strooi wat paneermeel uit over het bladerdeeg en verdeel de uit over het midden. Snij de geroosterde paprika in dunne reepjes.
- Verdeel de olijven over het deeg.
- Rasp wat parmezaan uit over de pizza.
- Haal het hete bakblik uit de oven, schuif de uienpizza met papier en al op het bakblik en bak hem vrij onderin de oven in zo’n 20 minuten knapperig en gaar.
- Lauwwarm of koud serveren.
