Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Surinaamse eieren

14 juni 2018 By Gertrude Reageer

Surinaamse eieren

[G] Sommige keukens hebben geheimen. En eigenlijk zijn geheimen niets meer dan foefjes, die je gewoon even moet weten. Persoonlijk heb ik dat in het verleden gehad in de Surinaamse keuken. Elke keer was ik weer teleurgesteld at het maken van roti. De smaak was namelijk niet zoals bij de afhaal. Stukken minder lekker.

Totdat ik dit recept in handen kreeg en die al de geheimen onthulde van een goede Surinaamse roti. En hiermee ook het geheim van de eieren.  Ik dacht namelijk altijd: Hoe krijgen nou die eieren met zo’n apart huidje?

Welnu, hier komt het: Als je eieren (hard) hebt gekookt, en deze hebt ontdaan van de schil, doe je een klontje boter! (geen olie, dit bakt aan) in de pan, daarin voeg je een klein beetje van de masala en bak de eieren totdat ze dat krokante huidje hebben.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt

Vorig bericht: « Pink panna cotta
Volgend bericht: Thais prutje »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

oktober, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X