[B] Ha zus,
Op de vraag hoe dit toetje genoemd moest worden, kwamen Theo en Masineke al associërend op de naam Pink Panter, dus bij deze! Ook neefje Sem wilde na zijn waterijsje dit toetje wel proberen en volgens mij vond hij het met de rest incluis mijzelf een heerlijk toetje 🙂
Panna cotta aten we voor het eerst in Italië tijdens een jaarlijks dorpsfeest waar een zwijn werd gevangen, geslacht en uren gestoofd… In grote pannen werd polenta gekookt en op smaak gebracht met lokale kruiden, pijnboompitten en teveel olijfolie. Een onvergetelijke smaakbeleving en -herinnering. Een goede afsluiting was de vanille panna cotta dus ik kon het niet laten om nog een klein beetje vanille toe te voegen!
[G]Het recept wat voor deze panna cotta heeft Bregje trouwens uit een oude ‘delicious’ van juli 2010
Ingrediënten
- 185 ml slagroom
- 55 gram kristalsuiker
- 4 blaadjes gelatine
- 625 gram verse aardbeien, kroontjes verwijderd
- 250 ml yoghurt
- poedersuiker, voor het bestuiven
Zo ga je te werk
- Doe de slagroom en suiker in een pan en breng zachtjes aan de kook, roer om de suiker te laten oplossen.
- Week de gelatine (zie foto) in koud water tot deze zacht is. Knijp er het overtollige water uit en doe de gelatine bij de hete room, blijf roeren tot alles volledig is opgenomen.
- Pureer 500 gram aardbeien in een keukenmachine glad en schenk ze door een zeef om het zaad van de aardbeien te verwijderen.
- Roer de yoghurt door de aardbeipuree.
- Voeg het roommengsel toe en roer tot alles gemengd is.
- Stort het mengsel in een vorm, dek deze af met plasticfolie en laat tenminste 8 uur (liever een nacht) in de koelkast opstijven.
- Doop, om de panna cotta uit de vorm te krijgen, deze voor een paar seconde in bloed heet water en stort de panna cotta op het bord.
- Aanvallen!