Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Sticky gingerbread

7 oktober 2018 By Uit Bregje's keuken 2 Reacties

Sticky Gingerbread

Deze ‘sticky gingerbread’ is echt een aanrader door de toevoeging van winterse specerijen! Het originele recept komt van Yvette van Boven maar heb het hier en daar wat aangepast. Ten eerste omdat ik gruwel van gekonfijte gember… Vroeger bakte moe boterkoek en voegde daar soms gember aan toe maar dat is een behoorlijk heftige smaak terwijl ik de voorkeur geef aan wat zachtere subtiele tonen. Dus geen stukken gember maar zoete rozijnen dragen de lekkere specerijen in dit brood of is het cake?

Bereidingstijd: 25 minuten
Bakken: 50 minuten

Ingrediënten
  • 250 gram speltbloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zeezout
  • 1 el kaneel
  • 1 tl piment
  • 100 gram koude boter in blokjes
  • 100 gram rozijnen, geweld
  • 300 ml melk
  • 100 gram bruine basterdsuiker of beter palmsuiker
  • 200 gram agavesiroop
  • 2 eieren, losgeklopt
Gingerbread
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een cakevorm van 1.5 liter met bakpapier en vet alles goed in.
  3. Meng de bloem, bakpoeder, zout en specerijen met elkaar en wrijf de boter erdoor tot het eruitziet als fijne broodkruimels.
  4. Voeg de rozijnen toe en meng ze er goed door.
  5. Verwarm een steelpan op zacht vuur de melk met de suiker en de siroop en roer tot de suiker is opgelost. Giet het bij het bloemmengsel en roer tot alles net gemengd is, niet lang roeren hoor!
  6. Klop de eieren los en giet ze erop. Schep ze ook nog even door het beslag tot alles gelijkmatig is verdeeld. Giet het beslag in de vorm.
  7. Bak de cake zo’n 50 minuten of tot een satéprikker erin gestoken er droog uitkomt.
  8. Laat de cake na het bakken 5 minuten afkoelen en stort ‘m daarna voorzichtig. Laat hem op een rooster verder afkoelen.
  9. Deze cake is heerlijk met gezouten boter met wat Golden Syrup, maar als je tanden daarvan uitvallen, laat het dan gewoon weg.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Zoetigheden

Vorig bericht: « Citroenchi
Volgend bericht: Shorbet Adas »

Lees Interacties

Reacties

  1. Yvonne Haeck zegt

    5 oktober 2020 om 15:45

    Gingerbread kan dit ook met amandelgebak?

    Beantwoorden
    • Anoniem zegt

      5 oktober 2020 om 21:29

      Hoi! Ik denk dat je amandelmeel bedoeld? Proberen, zou ik zeggen ondanks dat amandelmeel vetter en een andere smaak heeft. We horen graag hoe dit experiment heeft uitgepakt 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

december, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X