Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Rouille

27 januari 2019 By Gertrude Reageer

Rouille

De naam is eigenlijk een beetje verkeerd: Oorspronkelijk is rouille een saus op basis van olijfolie, eidooier, saffraan en tomatenpuree. Traditioneel word in Frankrijk rouille gegeten bij visgerechten en vissoepen. Denk maar eens aan bouillabaisse.

De rouille die ik maakte is op basis van mayonaise met geroosterde paprika’s. Door wat brood mee te malen blijft de structuur van de saus behouden. Naast visgerechten kun je deze rouille ook prima kan gebruiken als extra smaakmaker bij een neutrale hummus of als saus bij gewokte groenten.

Ingrediënten
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 Dl mayonaise
  • 2 sneetjes witbrood
  • Sap van 1 limoen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • Paar druppels tabasco
  • Peper en zeezout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 240 graden.
  2. Smeer de puntpaprika’s licht in met wat olijfolie
    en strooi er wat zout over.
  3. Bak de paprika’s zo’n 20 minuten in de oven totdat
    ze zwart gaan blakeren.
  4. Laat ze afkoelen en ontvel de paprika’s en verwijder
    de zaadlijsten.
  5. Mix de paprika’s met alle overige ingrediënten in
    een foodprocessor tot een gladde saus.
  6. Proef de saus en breng deze indien nodig op
    smaak met peper en zout.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Sauzen, dressings & marinades

Vorig bericht: « Mr Igel en het ei
Volgend bericht: Speculaas cakejes »

Lees Interacties

Huidproblemen?


Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Wekelijkse tuinupdate

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

december

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Ontvang wekelijks een tuinupdate

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.