Dit recept van Rode uiencompote kreeg ik van mijn chef in de periode dat ik leerkok was in restaurant La Grenouille. Tijdens de wintermaanden werd deze compote geserveerd als onderdeel van een hoofdgerecht. Maar dit gerechtje leent zich ook prima als extra verwennerij op een feesttafel of natuurlijk gewoon bij een winterse stoof.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 middelgrote uien, gepeld en gehalveerd
- 2 eetlepels roomboter
- 1 eetlepel kandysuiker
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1,5 DL witte port
- 1 laurierblad
Ga zo te werk
- Laat de roomboter langzaam smelten in een pan met een dikke bodem.
- Voeg de gesneden ui, beiden suikers toe en laat langzaam de suiker voor zo’n 5 minuten karamelliseren.
- Blus met Port de uien af, en voeg het laurierblaadje toe.
- Stoof de compote voor ten minste een halfuur.
Geef een reactie