Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Panna cotta

11 april 2021 By Uit Bregje's keuken Reageer

Mr Igel heeft een goed recept gevonden voor een heerlijk toetje. Zoet en romig! Mr Igel zet zijn pannetje op het vuur en roert en roert. De room verandert van roomwit naar crèmegeel na verloop van tijd. Hup nog even in de koelkast en wachten maar. Wel drie uur lang.. Maar wachten is lastig! Dan denkt Mr Igel aan al die calorieën die er in dit toetje zitten. Mr Igel krijgt het er al warm van. Er zit nu maar een ding op: bewegen totdat het toetje klaar is…

Volgens Bregje is dit de lekkerste panna cotta!

Voor 7 personen
25 minuten bereidingstijd en 3 uur wachttijd

Ingrediënten

  • 500 + 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje opengesneden en het merg eruit geschraapt
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 el rum

Bereidingswijze

  1. Doe de 500 ml slagroom, het vanillestokje, merg en de suiker in een ruime pan. Weeg alles en schrijf het totaalgewicht op. Breng aan de kook terwijl je met een houten lepel roert. Zet het vuur laag en laat de room zachtjes inkoken. Weeg de pan af en toe: als het 170 gram minder weegt is hij klaar. De room is nu ingedikt en lichtgeel en er komen trage bellen naar de oppervlakte.
  2. Haal de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Haal het vanillestokje uit het mengsel.
  3. Laat de room afkoelen. Roer af en toe.
  4. Klop de resterende 250ml slagroom tot yogurtdikte en zet het in de koelkast.
  5. Spoel de vormpjes om met rum. Als de gekookte room helemaal is afgekoeld met je de geklopte slagroom erdoor. Giet het mengsel direct in de vormpjes. Het is belangrijk om dit snel te doen, want de gelatine zal nu gaan binden.
  6. Zet het voor 3 uur in de koelkast om het op te stijven.
  7. Maak het panna cotta feestje af met zelfgemaakte karamelsaus, of jam uit eigen tuin!

Tip: Je kunt het vanillestokje afspoelen en gebruiken voor de vanille-extract

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Toe & zoet

Vorig bericht: « Oma’s tosti’s
Volgend bericht: Pasta caponata »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

oktober

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Wekelijkse tuinupdate (via Substack)

Schrijf je in voor Gertrude in de Tuin en ontvang verhalen, tips en magie uit de tuin.

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Schrijf je nu en..

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.