Wie een beetje fanatiek pizza bakt op de Napolitaanse manier, wil vroeg of laat weten wat het verschil in smaak is wat betreft de tomaten die als basis op de pizza gaan.
Op de site van Italiëplein kun je gelukkig terecht voor de meest beroemde en meest smaakvolle tomaat voor op de pizza, de San Marzano tomaat. Want wil nou niet het beste van het beste voor op de pizza?
De San Marzano tomaat die eruit ziet als langwerpige pruimtomaat groeit op de vruchtbare hellingen van de Vesuvius, dichtbij de pizzastad Napels. En dat proef je!
Van deze tomaten wordt dus de beste saus gemaakt voor de pizza, maar ook voor een overheerlijke sugosaus die als basis dient voor de vele pastagerechten in (Zuid) Italië.
Wij houden dus van de San Marzano tomaat maar ook van meedoen met wedstrijden!
En zo gebeurde het dat op een zaterdag wij een mail ontvingen van Italiëplein met de opdracht om een etiket te ontwerpen met in de hoofdrol de San Marzano tomaat. We hoefden geen seconde te twijfelen en samen ontwierpen we een kleurrijk etiket met de koningin van de tomaten pontificaal op de voorgrond. Met oog voor detail tekende Bregje de koningin van de tomaten in helderrode tinten en natuurlijk schitterde de Vesuvius op de achtergrond. Geïnspireerd door Italiaans keramiek werd een band ontworpen om de sfeer van Italië vast te houden. Gertrude gaf het geheel op creatieve wijze vorm en samen maakten we er één geheel van en zo dienden we ons ontwerp bij Italiëplein in.
De zomerweken verstreken en toen Gertrude op een maandagochtend gebeld werd met de boodschap dat we het winnende etiket ontworpen hadden waren we beiden trots op ons staaltje teken- en ontwerp werk!
Geef een reactie