Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Harissa

15 juni 2019 By Gertrude Reageer

Harissa

Harissa is een smaakmaker die zijn oorsprong heeft liggen in Tunesië. Harissa heeft paprika, knoflook, rode pepers en komijn als basis ingrediënten, maar natuurlijk kun zelf naar eigen smaak er los op variëren.

Harissa kun je toevoegen aan soepen, eten bij een couscous gerecht of gebruiken als kipmarinade voor in de tajine. Ik gebruikte harissa inderdaad in de tajine als smaakmaker en daarnaast voor bij de tajine. Héér-lijk!

Misschien kost het maken ervan eventjes wat tijd, maar dan heb je ook een pallet van smaken die je nooit zult vinden in welk potje dan ook!

Ingrediënten voor een schaaltje Harissa
  • 1 rode paprika
  • ¼ theelepel korianderzaad
  • ¼ theelepel komijnzaad
  • ¼ theelepel karwijzaad
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 1 kleine rode ui, grofgehakt
  • 3 tenen knoflook, grofgehakt
  • 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en grofgehakt
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • Sap van een ½ citroen
  • Snuf zout
Zo maak je de Harissa
  1. Verwarm de oven voor op 240 graden en bak de paprika 20 minuten in de oven totdat deze zwart blakert.
  2. Leg de paprika in een schaal, dek deze af met plastic en laat de paprika afkoelen. Trek het vel eraf en gooi de zaadjes en zaadlijsten weg.
  3. Zet een koekenpan op laag vuur en rooster de koriander, komijn en karwij 2 minuten. Schud ze in een vijzel en wrijf ze met een stamper tot poeder.
  4. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de ui, knoflook en chilipepers 8 minuten op halfhoog vuur tot ze donkerbruin zijn. Laat ze iets afkoelen en doe ze in een foodprocessor. Voeg de overige ingrediënten toe en pureer alles glad.

Categorie: Bijgerechten

Vorig bericht: « Omelet gevuld met snijbiet en saffraan
Volgend bericht: Courgette met tonijn »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

december, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X