
Ken die je gingerbread men? Zeker nu in deze korstige periode zie je overal volop recepten hiervan verschijnen. Afijn, het leek Bregje ook leuk om zo’n figuur te bakken dus ze bestelde haar vorm in China. Maarja.. China is niet naar de deur dus ondertussen dat ze wacht op de bakvorm testte ze alvast het deeg uit. Je natuurlijk honderd en een vormpjes maken er worden zelfs hele huizen gebouwd met dit deegje.
Zie je dat Mr Igel aangekomen is? Hij heeft een genoeg reserves voor een lange en koude winter. Het is namelijk bijna Kerst en Mr Igel haast zich huiswaarts waar heerlijke kerstkoekjes gebakken worden! Hij in alle haast zelfs zijn rode laarsjes vergeten maar op blote pootjes rent hij door het winterse landschap…

Ingrediënten voor 25 – 30 stuks
- 210 gram bloem
- 1 theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel kaneel
- ½ theelepel baking soda
- ¼ theelepel gemalen kruidnagels
- ¼ theelepel nootmuskaat
- Snuf zout
- 85 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 90 gram rietsuiker
- 1 eidooier
- 50 gram melasse
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de bloem met de gember, kaneel, baking soda, kruidnagels, nootmuskaat en het zout in een beslagkom en meng alles goed door elkaar.
- Doe de boter in een andere kom en roer dit tot een romig geheel.
- Voeg vervolgens de suiker toe en roer dit nog 2 minuten door.
- Roer de eidooier en de melasse erdoor.
- Voeg het bloemmengsel geleidelijk toe en meng alles tot een mooie gladde deeg.
- Laat het deeg voor tenminste 2 uur rusten op een koele plek. (Laat je het langer rusten zal de smaak alleen maar beter worden.)
- Bedek twee bakplaten met bakpapier.
- Rol het deeg op het met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van 3mm dik, en steek hier de sterren uit en verdeel deze over de bakplaat.
- Bak de koekjes in zo’n 8-12 minuten gaar en laat ze afkoelen op een rooster.

Geef een reactie