
Recept: 6/578
Duivelse kip
Blz. 215, Groot Indonesisch Kookboek, Beb Vuyk, 49e druk 2019
Gisteravond tijdens het eten van het zesde gerecht wat ik kookte uit Het Groot Indonesisch kookboek, opperde mijn partner ineens: ‘Als je nou van elke gerecht gewoon wat meer kookt, dan bewaren we het in de vriezer en kunnen we binnenkort wat meer mensen uitnodigen voor een Indonesische maaltijd!’
’Wat een absurd goed idee, dat gaan we doen!’, dacht ik.
Indonesisch mee-eten ??
Na een nachtje slapen hebben mijn partner en ik het volgende bedacht: De laatste zaterdag van januari (25ste) organiseren we een Indonesische maaltijd bij ons thuis, met allemaal gerechten van Beb Vuyk.
En hoewel we normaal gesproken alleen vrienden en familie uitnodigingen, staan we tijdens deze Indonesische maaltijd ook open voor onbekenden. Eén minpuntje, we hebben maar 4 plekken beschikbaar aan tafel… Dus vol=vol.
Lijkt het je wat? Mail dan even naar Gertrude!
Daarnaast vragen we een bijdrage van 15,00 p.p. incl. 1 drankje. (fris of een biertje)
Ps. We wonen in Bergen op Zoom. Adres krijg je via de mail.
Het zou toch superleuk zijn als er wat er wat mensen aanschuiven, en die zo ook een beetje deel kunnen worden van ‘Het Beb project’! Oh, en ben je een bekende? Natuurlijk ben je ook welkom, het is voor iedereen!
Hierbij het gerecht dat ons inspireerde om eens buiten de oevers te treden: Duivelse kip.

Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gram drumsticks
- zout
- 1 eetlepel mosterd
- olie
- 2 kleine uien, gepeld en gehalveerd
- 2 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel ketjap
- 2 dl water
- Sap van een ½ citroen
Bereidingswijze
- Wrijf de drumsticks in met zout en mosterd, en laat deze tenminste 1 uur intrekken.
- Doe de ui, knoflook, sambal in de keukenmachine (of vijzel) en maal deze tot een brij.
- Doe de olie in een pan met dikke bodem en braad de kip.
- Voeg het uienmengsel toe aan de kip en laat de uien geel worden.
- Blus het af met het water, en voeg de ketjap en citroensap toe.
- Stoof de kip met de deksel op de pan voor tenminste 1 uur totdat de kip uit elkaar begint te vallen.
- Schep de kip op op een mooie schaal, en dresseer de saus over de kip!
- Sangat enak !
Geef een reactie