Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Italiaanse linzen met geroosterde aubergine

29 juni 2020 By Gertrude Reageer

Je zou linzen niet zo snel bedenken in de Italiaanse keuken. Juist door de combinatie met de Italiaanse kruiden en de Parmezaan heeft dit gerecht duidelijk de karakteristieke smaak van Italië in zich. Dat is de verassing!

Daarnaast is de bereiding eenvoudig en snel en is het een ideaal gerecht om te eten op een warme zomerse dag. En het nog vegetarisch ook, wat wil een mens nog meer?

Ingrediënten voor 4 personen
  • 2 grote aubergines
  • 400 gram linzen, gewassen
  • olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 takjes tijm, vers
  • 2 takjes rozemarijn, vers en fijngehakt
  • 1 bakje kastanjechampignons, in stukjes gesneden
  • 1 pakje houdbare slagroom
  • 3 takjes peterselie, fijngesneden
  • handje verse basilicum
  • 75 gram Parmezaan, geraspt  
Bereidingswijze
  1. Leg de aubergines op het gasfornuis en rooster ze in zo’n 20 minuten gaar. Keer de aubergines om de 5 minuten, zodat ze rondom helemaal garen.
  2. Breng water aan de kook en kook de linzen in zo’n 15-20 minuten gaar.
  3. Doe een bakpan een flinke scheut olijfolie en fruit hierin de uien.
  4. Voeg de knoflook, kastanjechampignons, rozemarijn en tijm toe en fruit deze even mee.
  5. Breng het op smaak met wat peper en zout.
  6. Als de linzen gaar zijn, giet je ze af en voeg ze toe aan het champignon-ui mengsel.
  7. Giet de room erbij, breng het aan de kook en voeg de peterselie en basilicum toe.
  8. Rasp tot slot de Parmezaan over de linzen schotel.
  9. Halveer de gare aubergines. Serveer de linzen in diepe borden, en verdeel de aubergines over de borden.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Vegetarisch

Vorig bericht: « Smeerwortel – Symphytum officinale
Volgend bericht: Napolitaans pizzadeeg »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X