Ingrediënten:
- 400 gram sperziebonen
- 200 gram mini pasta
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 courgettes, in blokjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 30 gram pijnboompitten, geroosterd
- 125 groene olijven, gehalveerd
- Handvol verse spinazie
- Citroen
Voor de dressing
- 3 ansjovisjes
- 1 eetlepel mosterd
- handje verse basilicum
- Handje verse spinazie blaadjes
- 30 gram pijnboompitten
- 1 DL olijfolie
Zo maak je de salade
- Blancheer de bonen beetgaar.
- Kook de pasta in zout water beetgaar. Koud afgieten.
- Snipper de ui, en bak deze met de knoflook en courgette kort even aan.
- Maak de dressing; Blender alle ‘dressing’ ingrediënten in een keukenmachine, tot een gladde dressing.
- Schep alle ingrediënten voor de pasta in een grote schaal. Schep vlak voor het opdienen de dressing er doorheen.
- Naar eigen smaak citroen toevoegen.
Lekker met een afgebakken broodje!
Geef een reactie