Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Gekonfijte kumquat

31 december 2018 By Gertrude Reageer

gekonfijte kumquat

Vaak zie je net voor de feestdagen allemaal artikelen in de supermarkt verschijnen die ze normaal gesproken niet in het assortiment hebben zitten. Zo stond ik dus ineens met Kumquats in mijn handen, ik besloot ze te konfijten als extra garnituur voor bij het nagerecht. Niet vergeten, want zo tover je ook bij jouw dessert verrassende gezichten!

Ingrediënten
  • 250 Kumquats, in plakjes gesneden
  • 200 gram kristalsuiker
  • 2 DL water
Bereidingswijze
  1. Blancheer de Kumquats twee keer in ruim kokend water.
  2. Giet de Kumquats af.
  3. Doe de 2 DL water en de suiker in een pan, en laat langzaam het suiker oplossen. Voeg de geblancheerde Kumquats toe aan het water en laat het geheel zo’n 15 minuutjes zachtjes koken.
  4. Laat het afkoelen in de pan.

Categorie: Bijgerechten

Vorig bericht: « Een bitterzoete symfonie
Volgend bericht: Mousse van witte chocolade »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

oktober, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X