Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Een bitterzoete symfonie

30 december 2018 By Gertrude Reageer

Een bitterzoete symfonie

Een bitterzoete symfonie, geserveerd met kerst o.a. als bijgerecht! De inspiratie van dit recept vond ik in het boek zes seizoenen van Joshua McFadden .

ps. Bij de Lidl verkopen ze dit bonte gezelschap van verschillende kleuren wortels. Dezes staan natuurlijk veel gezelliger dan alleen de oranje’s…

Ingrediënten
  • 750 gram gemengde wortels, geraspt
  • 2 el appel cider azijn
  • 30 gram roomboter
  • 2 el honing
  • 70 gram amandelen, geroosterd en fijngehakt
  • Grof zeezout
  • Olijfolie
  • Tijm, gehakt
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 240 graden.
  2. Verdeel de wortels op een bakplaat en druppel daar wat olijfolie over.
  3. Rooster de wortels in zo’n 15 minuten totdat ze donker gaan kleuren, maar nog niet helemaal gaar zijn.
  4. Haal de wortels uit de oven en zet de oventemperatuur terug naar 150 graden.
  5. Snijd de wortelen in grove stukken en schep ze om in de ciderazijn, peper en zout en laat het voor 5 minuten intrekken.  
  6. Verdeel wederom de wortels weer over de bakplaat en verdeel de blokjes boter en honing erover.  Rooster ze nog even 10 minuten totdat ze gaar zijn.
  7. Voor het serveren bestrooien met de amandelen en tijm en eventueel met nog wat meer azijn, peper en zout.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt Tags: Kerst

Vorig bericht: « Kokoshoopjes
Volgend bericht: Gekonfijte kumquat »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.