Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Een bitterzoete symfonie

30 december 2018 By Gertrude Reageer

Een bitterzoete symfonie

Een bitterzoete symfonie, geserveerd met kerst o.a. als bijgerecht! De inspiratie van dit recept vond ik in het boek zes seizoenen van Joshua McFadden .

ps. Bij de Lidl verkopen ze dit bonte gezelschap van verschillende kleuren wortels. Dezes staan natuurlijk veel gezelliger dan alleen de oranje’s…

Ingrediënten
  • 750 gram gemengde wortels, geraspt
  • 2 el appel cider azijn
  • 30 gram roomboter
  • 2 el honing
  • 70 gram amandelen, geroosterd en fijngehakt
  • Grof zeezout
  • Olijfolie
  • Tijm, gehakt
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 240 graden.
  2. Verdeel de wortels op een bakplaat en druppel daar wat olijfolie over.
  3. Rooster de wortels in zo’n 15 minuten totdat ze donker gaan kleuren, maar nog niet helemaal gaar zijn.
  4. Haal de wortels uit de oven en zet de oventemperatuur terug naar 150 graden.
  5. Snijd de wortelen in grove stukken en schep ze om in de ciderazijn, peper en zout en laat het voor 5 minuten intrekken.  
  6. Verdeel wederom de wortels weer over de bakplaat en verdeel de blokjes boter en honing erover.  Rooster ze nog even 10 minuten totdat ze gaar zijn.
  7. Voor het serveren bestrooien met de amandelen en tijm en eventueel met nog wat meer azijn, peper en zout.

Categorie: Bijgerechten, Vegetarisch, Voor op de feesttafel

Vorig bericht: « Kokoshoopjes
Volgend bericht: Gekonfijte kumquat »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

oktober, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X