Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Geen cheese- maar quiche cake

10 juli 2018 By Gertrude Reageer

Geen cheese- maar quichecake

Dit zelf bedachte recept is eigenlijk een mix van de Yummy Scrummy Carrotcake  en de Courgette- noten cake van Yvette van Boven. Bregje bakte beide cakes en aangezien alle foto’s en recepten langs mijn neus en ogen gingen, raakte ik zo verlekkerd dat ik besloot ook eens de bak- schoenen aan te trekken. Ik bedacht me dat een je net zoals een quiche ook een prima een cake kan maken met een restjes groenten en noten. En ja, het leverde een heerlijke cake op met wintersmaken, en dat in de zomer. Niets mis mee toch?

Ingrediënten
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snuf zout
  • 150 gram lichte basterdsuiker
  • 1 eetl. kaneel
  • 1 courgette, gewassen en met schil geraspt.
  • 140 gram wortelen, geschild en geraspt.
  • 100 gram walnoten, geroosterd en grof gehakt.
  • 150 gram rozijnen, geweld in lauw water
  • 3 eieren
  • 1 DL zonnebloemolie
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • 1 flinke eetlepel honing
Quichecake
Zo maak je de cake
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet de cakevorm (ik gebruikte een tulband) in met wat olie of boter.
  3. Zeef het bakmeel met het zout, de basterdsuiker en de kaneel in een grote kom. Voeg de geraspte courgette, wortel, de rozijnen, walnoten, honing, citroenrasp en sap toe en meng dit alles goed.
  4. Klop de eieren met de zonnebloemolie in ene kan en giet die al roerend met een spatel bij de overige ingrediënten. Schenk het beslag in de ingevette cakevorm of tulband en zet de cake in de warme oven. Bak de cake voor tenminste 75 minuten gaar.
  5. Bepaal met een satéprikker de gaarheid. Is de satéprikker droog, dan is de cake gaar!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Zoetigheden

Vorig bericht: « Petites pommes farcies
Volgend bericht: Ratatouille »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X