Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Geen cheese- maar quiche cake

10 juli 2018 By Gertrude Reageer

Geen cheese- maar quichecake

Dit zelf bedachte recept is eigenlijk een mix van de Yummy Scrummy Carrotcake  en de Courgette- noten cake van Yvette van Boven. Bregje bakte beide cakes en aangezien alle foto’s en recepten langs mijn neus en ogen gingen, raakte ik zo verlekkerd dat ik besloot ook eens de bak- schoenen aan te trekken. Ik bedacht me dat een je net zoals een quiche ook een prima een cake kan maken met een restjes groenten en noten. En ja, het leverde een heerlijke cake op met wintersmaken, en dat in de zomer. Niets mis mee toch?

Ingrediënten
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snuf zout
  • 150 gram lichte basterdsuiker
  • 1 eetl. kaneel
  • 1 courgette, gewassen en met schil geraspt.
  • 140 gram wortelen, geschild en geraspt.
  • 100 gram walnoten, geroosterd en grof gehakt.
  • 150 gram rozijnen, geweld in lauw water
  • 3 eieren
  • 1 DL zonnebloemolie
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • 1 flinke eetlepel honing
Quichecake
Zo maak je de cake
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet de cakevorm (ik gebruikte een tulband) in met wat olie of boter.
  3. Zeef het bakmeel met het zout, de basterdsuiker en de kaneel in een grote kom. Voeg de geraspte courgette, wortel, de rozijnen, walnoten, honing, citroenrasp en sap toe en meng dit alles goed.
  4. Klop de eieren met de zonnebloemolie in ene kan en giet die al roerend met een spatel bij de overige ingrediënten. Schenk het beslag in de ingevette cakevorm of tulband en zet de cake in de warme oven. Bak de cake voor tenminste 75 minuten gaar.
  5. Bepaal met een satéprikker de gaarheid. Is de satéprikker droog, dan is de cake gaar!

Categorie: Beltane (zomer), Gertrude kookt & Bregje bakt, Toe & zoet

Vorig bericht: « Petites pommes farcies
Volgend bericht: Ratatouille »

Lees Interacties

Huidproblemen?


Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Wekelijkse tuinupdate

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

december

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Ontvang wekelijks een tuinupdate

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.