Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Zus kom je cake eten?

6 juli 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Zus, kom je cake eten?

[G] Deze courgette-notencake met citroenzuur is afkomstig uit het gratis kookboekje van Koken met kanjers van de Nationale postcode loterij. In dit geval gaat het om ‘kook-kanjer’ Yvette van Boven waar ik en Bregje fan van zijn. Toevallig zijn we beide in het bezit van dit leuke gratis kookboekje. Heeft u nu ook dit boekje, bladert u dan naar blz. 30 en bak vooral mee!

[B] ps. In het originele recept gebruikt Yvette voor het glazuur geen eiwit, dit heb ik wel gedaan om het glazuur wat lucht in te blazen.

Koken met kanjers yvette van boven

Ingrediënten

Voor de cake

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snuf zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram lichte basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 courgette, geraspt
  • 150 gram rozijnen
  • 150 gram krenten
  • 100 gram hazelnoten, geroosterd en gehakt
  • 2 eieren
  • 125 ml lichte olijfolie

Voor het citroenglazuur

  • Geraspte schil van een bio citroen
  • 1-2 eetl. citroensap
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 eiwit
Zo maak je de cake met het zuurtje
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Vet een cakevorm van 1 ½ liter in met wat olie en knip een stuk bakpapier op de maat van de bodem. Leg het bakpapier in de cakevorm en vet het ook nog eens in.
  3. Zeef het bakmeel met het zout, de vanillesuiker, de basterdsuiker en de kaneel in een grote kom. Voeg de geraspte courgette, rozijnen, krenten en hazelnoten toe en schep alles goed om.
  4. Klop de eieren met de olijfolie in een kan en giet die al roerend met een houten lepel bij de overige ingrediënten. Schenk het beslag in de ingevette cakevorm en zet de cake in de warme oven. Bak hem 60 tot 75 minuten of tot een erin gestoken satéprikker er droog uit komt.
  5. Laat de cake iets afkoelen. Ga met een mesje rondom langs de rand en stort de cake voorzichtig op een rooster om volledig af te koelen.
Zo maak je het glazuur
  1. Klop in een vetvrije kom het eiwit los en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe totdat je een dik glazuur krijgt.
  2. Voeg druppelsgewijs het citroensap toe, en laat dit oplossen in het glazuur.
  3. Voeg de voeg de citroenrasp toe.
  4. Met een spatel smeer je de glazuur op de bodemkant van de cake.
  5. Leg de cake op een mooie schaal, en nodig uw zuster uit om de samen de cake te eten!
  6. U mag natuurlijk ons laten weten of het een gezellige ontmoeting was, en wat u van de cake vond. Wij deden dat ook bij Yvette!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Zoetigheden

Vorig bericht: « Rijstepap
Volgend bericht: Pudding met dadels »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X