Heel eerlijk? Ik heb nog nooit zo’n lekkere ratatouille gegeten dan die ik maakte uit The Mastering art of French Cooking van Julia Child. De smaak was niet alleen heerlijk rijk, het meest lekkere vond ik de bite. Doordat de aubergine en courgette eerst afzonderlijk worden aangezet, blijft de lekkere bite behouden. Het enige nadeel van dit gerecht is dat het een tijdrovend klusje was om het bereiden. Maar na die eerste hap was ik dat meteen vergeten, en bedacht ik me: dit gerecht ga ik vaker maken!
Ingrediënten
- 1 courgette, geschild en zaadlijst verwijderd
- 1 aubergine, geschild en zaadlijst verwijderd
- 2 uien, gepeld en grof gesnipperd
- 3 paprika’s, gewassen en zaadlijsten verwijderd
- 2 tenen knoflook, gepeld
- 3 grote tomaten, ontvelt en zaadlijst verwijderd
- 1 DL tomaten Passata
- 3 eetlepels gehakte peterselie
- Olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je die heerlijke ratatouille
- Snijd de courgette en aubergine in medium blokjes bestrooi deze met zout. Even goed schudden en laat dit een halfuurtje in trekken. (‘Ik had toch gezegd dat het een tijdrovend gerechtje was?’)
- Droog de aubergine en courgette met wat keukenpapier.
- Sauteer in olijfolie de aubergine en courgette op hoog vuur voor een minuut totdat alle kanten zijn voorzien van een bruin korstje. (Dit zal uiteindelijk, die heerlijke ‘bite’ smaak geven)
- Haal de courgette en aubergine met een schuimspaan uit de pan.
- Voeg nu in dezelfde pan, zonder dat deze is schoongemaakt opnieuw wat olijfolie en bak daar de ui met de in blokjes gesneden paprika’s en knoflook toe.
- Breng dit op smaak met peper en zout.
- Halveer de tomatenpartjes en bedek deze over de het paprika-ui mengsel in de pan. (zie foto)
- Leg de deksel voor tenminste 5 minuten op de pan. (De smaak van de tomaat komt op deze manier vrij)
- Haal de deksel van de pan, en voeg nu de tomatenpulp toe, en breng het geheel heel even aan de kook.
- Zet het vuur weer laag, voeg de peterselie toe en doe de aubergine en courgette weer terug in de pan.
- Goed roeren en proeven. Breng eventueel het geheel op smaak met peper en zout.
- En? Lekker he?
Geef een reactie