Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Bananenbrood van Matt Preston

5 augustus 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Bananenbrood van Matt Preston

Dit is dé cake die Matt Preston bereidde tijdens de Masterclass van Masterchef Australië. Ik kopieerde dit recept uit het kookboek van onze buurvrouw; zij kookt en bakt keer op keer superlekkere recepten van Matt Preston! Dit recept is eenvoudig om te maken en zelfs tot 2 maanden houdbaar in de diepvries.

Bon appetit!

Ingrediënten
  • 125 gram boter
  • 230 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 3 overrijpe bananen (zwart is prima)
  • 260 gram tarwebloem
  • 1 tl baking soda (zuiveringszout)
  • Snuf zout
Robuust bananenbrood
Zo maak je de bananenbrood
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een broodblik in met boter en bekleed het met bakpapier.
  2. Klop de boter en suiker met een handmixer tot een mengsel zacht en licht van kleur is.
  3. Klop de eieren en bananen er goed door; voeg de bloem, de baking soda en het zout toe en meng alles kort door elkaar.
  4. Schenk het beslag in een broodblik en zet het 55 minuten in de oven. Steek een houten prikker in het brood: als deze er schoon uit komt, is het brood gaar.
  5. Laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in het bakblik. Stort het daarna op een rooster en laat het volledig afkoelen.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Zoetigheden

Vorig bericht: « Vijgenjam met balsamico, peper en laurier
Volgend bericht: Shakshuka »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

oktober, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X