Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Atjar

21 oktober 2019 By Gertrude Reageer

Deze atjar op basis van komkommer. Wij eten deze atjar regelmatig als ‘zuurtje’ bij een Oosters gerecht.

Ingrediënten
  • 1 komkommer, gehalveerd en ontdaan van zaadlijsten
  • 1 rode paprika, gewassen en ontdaan van zaadlijsten
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel suiker
  • Peper en zout
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 dl azijn
Bereidingswijze
  1. Snijd de komkommer in dunne schijfjes.
  2. Snijd de paprika in kleine blokjes en doe deze bij de komkommer.
  3. Voeg de gesneden sjalot en knoflook toe aan de komkommer.
  4. Verwarm in een pannetje de azijn met de mosterd en suiker. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost.
  5. Giet het warme mengsel over het komkommermengsel.
  6. Roer alles goed door elkaar en laat het voor tenminste 2 uur intrekken in de koelkast.

Categorie: Bijgerechten, Oosterse recepten, Salades

Vorig bericht: « Franse spinazie gratin
Volgend bericht: Lamstajine met artisjok »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

oktober, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X